LIGE NU:

De unge "glemmer" kommunalvalget - mor skal få dem i stemmeboksen

De unge vælgere svigter kommunalvalget, og skal der laves om på det i år, skal mødrene på banen, mener valgforsker Johannes Andersen.

Kommunalvalg er ikke noget, der for alvor interesserer de unge vælgere. Det faktum er tydeligt at aflæse i stemmeprocenterne, der hvert år viser, at det er de færreste unge, der får sig slæbt ned til stemmeboksene hvert fjerde år for at sætte deres kryds.

Og spørger man valgforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet, vil kommunalvalget 2017 ikke blive meget anderledes - med mindre én bestemt figur træder i karakter.

- Mit gæt er, at de unge vil svigte valget. Den her valgkamp har været lidt usynlig, så for unge, som ikke nødvendigvis interesserer sig for politik, kan det være rigtig svært at finde ud af, at der foregår en valgkamp. De kan godt nok se plakaterne, og de kan måske også se, at der sker noget på Facebook, men sådan for alvor at finde ud af, at der er en valgkamp i gang, det tror jeg, de unge har svært ved. Så mit råd er, at alle mødre siger til deres unger: "Nu skal I altså huske at stemme", for lige i den her sag betyder mors ord altså rigtig meget, siger Johannes Andersen.

For fire år siden lå stemmeprocenten blandt de unge højt, fordi man fra højere sted afsatte ekstra midler til at føre kampagne rettet mod de unge. 

- Men denne gang er det altså ikke lykkedes at finde de midler, der skal til for at mobilisere de unge, siger Johannes Andersen, og derfor vil stemmeprocenten i år være derefter.

At mor er vigtig for de unges stemmeprocent er noget, TV2/Fyn og Fyens Stiftstidende samarbejdet Stem'rerne har taget fat i med denne musikvideo:

 

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden