LIGE NU:

Lars Løkke trak fuldt hus på Læsø

Statsminister Lars Løkke Rasmussen samlede mere end fuldt hus, da han torsdag formiddag besøgte Læsø Bio.

De 130 siddepladser i Byrum var for lidt, så godt 20 personer måtte overvære det 50 minutter lange møde stående. Det gjorde de dog med glæde. 

For statsministeren og Læsøs Venstre-borgmester, Tobias Birch Johansen, udviklede besøget sig nærmest til et triumftog, for der er sket mange gode ting på Læsø de seneste år. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Det var Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget, viceborgmester Folmer Hjort Kristensen, nærmest den første til at give udtryk for.

- Vi har snart sat flueben ved alt det, vi har brokket os over, konstaterede Folmer Hjort Kristensen.

"Landvejsprincippet", som har gjort færgebilletterne til Læsø billigere, og fjernelsen af et EU-direktiv, som truede fiskeriet i Kattegat, er to konkrete eksempler på vigtige 'sejre' til Tobias Birch Johansen.

- I har en proaktiv borgmester, der tager fat, når det gælder, og jeg fornemmer både livskraft og livsmod her på Læsø, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Han er statsminister for alle 98 kommuner i Danmark, men han lagde ikke skjul på, at Tobias Birch Johansen har to fordele. Dels er han fra det samme parti som statsministeren, dels er de begge rygere. Og det var faktisk i en rygepause, at Læsøs borgmeter lancerede idéen om billigere færgebilletter.

Ikke mindst turistbranchen er begejstret for, at turisterne nu kan komme markant billigere til Læsø. Carsten Kristensen, formand for Læsø Turist- og Erhvervsforening, roste på dagens møde initiativet, som ifølge formanden betyder, at turistsæsonen er udvidet fra syv uger til syv måneder.

Én ting står dog stadig på ønskelisten på Læsø.

- Kan du ikke skaffe os en date med erhvervsminister Brian Mikkelsen? Vi har - ligesom på Bornholm - brug for en erhvervsudviklingsfond, så vi kan skaffe finansiering til de virksomheder, der gerne vil udvikle sig. Realkreditinstitutterne bryder sig desværre ikke så meget om vores postnummer, fortalte Carsten Kristensen.

Efter det velbesøgte møde i Læsø Bio hilste statsministeren på nogle turister fra sin hjemby, Græsted.