Foto: TV2

Test dig selv: Hvilken politiker er du mest enig med?

TV2 og TV2-regionerne er gået sammen om en kandidattest, der hjælper dig til at finde ud af, hvilken politiker du er mest enig med.

En del danskere overvejer i disse dage, hvem de skal stemme på ved kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november, mens andre måske er i tvivl om, præcis hvem der stiller op i deres kommune.

Derfor er TV2 og TV2-regionerne gået sammen om at bygge en ny kandidattest til kommunalvalget, som man kender det fra folketingsvalget.

Ved at svare på en række spørgsmål, som er sendt ud til de mere end 7.000 kandidater, kan vælgerne selv udforske, hvem de er mest enige eller uenige med.

Du kan finde testen på linket her

Gør valget overskueligt

- I valgkampen kan det være svært at finde ud af, hvem man er enig med, og her er kandidattesten en sjov og lærerig måde at få et bud på, hvem man kan stemme på. Den er selvfølgelig kun vejledende, men den kan bruges som en start og en hjælp til at finde sin kandidat, siger chefredaktør på TV2 Nord Tino Pedersen.

  Foto: TV2

En række af spørgsmålene er helt lokale og afhænger af brugerens eget nærområde. Testen tager desuden højde for, hvilke temaer der betyder mest for én selv som vælger: Når testen startes, bliver man bedt om at vælge, hvilke 2 ud af i alt 12 overordnede emner, der især er vigtige for én.

Ud fra brugerens valg af vigtige emner får vedkommende undervejs i testen ét ekstra spørgsmål i hver kategori - så det, man især lægger vægt på, kommer til at fylde mere i testen.

Læs også Kommunalvalg eller kaos: Her er de sjoveste nordjyske valgslogans

De temaer, danskerne finder vigtige

Spørgsmålene i kandidattesten er udvalgt af TV2's politiske redaktører i samarbejde med Megafon på baggrund af, hvad der ifølge meningsmålinger og undersøgelser er de vigtigste temaer for danskerne, når de skal sætte deres kryds ved kommunal- og regionsrådsvalget.

TV2-regionernes lokale redaktører har desuden hjulpet med at tilpasse de lokale spørgsmål, så de er mest muligt relevante for hvert område.

Er du kandidat til kommunal- eller regionsrådsvalget, men endnu ikke har hørt fra TV2, kan du tilmelde dig kandidatdatabasen på linket her