LIGE NU:

Fiskere indgår historisk aftale om at beskytte havet ved Læsø

Fiskeriforening og Verdensnaturfonden er blevet enige om en aftale, som skal beskytte havmiljøet ved Læsø.

En historisk fiskeriaftale er en realitet. Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) har for første gang indgået en aftale med Verdensnaturfonden (WWF) om at afstå fra at fiske i bestemte havområder i Kattegat og Skagerrak.

Aftalen er blevet til for at beskytte havmiljøet i bestemte områder øst og syd for Læsø, hvor der bliver fisket efter jomfruhummere. Her må fiskerne ikke længere bruge bundtrawl.

- Det er et rigtig flot skridt fiskerne her har taget for at beskytte den danske havnatur, siger Verdensnaturfondens generalsekretær Gitte Seeberg.

Forbuddet mod at fiske med bundtrawl gælder kun i de udvalgte områder, og det glæder fiskeriforeningen DFPO.

- Jomfruhummerfiskeriet er det vigtigste fiskeri i Kattegat og Skagerrak. Derfor er vi glade for, at vi både har fået certificeringen på plads, og at vi har formået at få en fremadrettet aftale med WWF på plads, siger Svend-Erik Andersen, formand i DFPO.

- Det har stor betydning for os, at vi kan drive jomfruhummerfiskeriet med bundtrawl. Fiskeriet skal ikke begrænses alene for at blive begrænset - det er vigtigt, at fiskeriet fortsat er økonomisk bæredygtigt, og det sikrer vi med den fælles aftale med WWF, siger Svend-Erik Andersen.

Aftalen gælder for medlemmer af DFPO.