Læsøs kommunaldirektør fratræder efter sag om overnatninger i ulovligt skur

En sag om overnatninger i et ulovligt opført skur og en manglende politianmeldelse, har mandag fået Læsøs kommunaldirektør til at fratræde sin stilling.

Kommunaldirektør Peter Pietras har valgt at opsige sin stilling. Det oplyser Læsøs borgmester Karsten Nielsen (V) i en pressemeddelelse udsendt mandag middag.

Opsigelsen kommer efter artikler i Nordjyske om kommunaldirektørens overnatninger i et skur på sin sommerhusgrund, en tilbageholdt politianmeldelse fra borgmesteren, medarbejdere, der har følt sig pressede i sagen og en nylig fratrædelse af kommunens forvaltningschef. 

- Efter Nordjyske Mediers udlægning af sagen har kommunaldirektør Peter Pietras valgt at stille sin stilling til rådighed, ikke mindst for at bekræfte sin klare holdning til, at arbejdsmiljøet altid bør være øverst på dagsordenen - en ambition som vi på Læsø kommune helt tydeligt har kunnet genkende, skriver borgmester Karsten Nielsen.

220221 Karsten Nielsen, Læsø
Foto: Per Frank Paulsen

Sag om ulovligt skur

Sagen handler om, at kommunaldirektøren brugte et skur på sin sommerhusgrund til overnatning. Det var ulovligt, hvilket kommunaldirektøren klagede over. Sagen skulle have været politianmeldt, men borgmesteren fik det udsat, og medarbejdere følte sig pressede over, at borgmesteren og kommunaldirektøren fulgte sagen. I sidste uge fratrådte forvaltningschefen sin stilling. 

- Kommunaldirektøren ønsker ikke, at en sag om et 50 år gammelt skur, på en af ham netop erhvervet sommerhusgrund, skal få medarbejdere i Læsø Kommunes administration til at føle sig klemt, siger borgmester Karsten Nielsen.

Det er ikke første gang, Peter Pietras stopper før tid. I Han blev i 2015 fyret som direktør i Børn- og ungeforvaltningen i Odense Kommune. Han fik ved den lejlighed fik 4,5 millioner kroner - svarende til tre års løn - med sig, skriver Fyens.dk.

Peter Pietras fortsætter på posten indtil Læsø kommune har rekrutteret en ny kommunaldirektør.


Seneste nyt

fra Nordjylland