LIGE NU:

Ukrudtsbrænder starter brand: Havnebakken Bed & Breakfast står ikke til at redde

Der var lige netop blevet støvsuget og vasket gulve indenfor hos Havnebakken Bed & Breakfast, for man var i gang med at gøre klar til, at stedet onsdag morgen modtager 30 elever, der skal på lejrskole på stedet, men med et udbrød der brand i bygningen, der ikke står til at redde.

Branden opstod på gårdspladsen ude foran bygningen, der huser ti værelser, da en ansat på stedet var i gang med at fjerne ukrudt ved nogle fliser med en ukrudtsbrænder. 

- Der må have været noget tørt ukrudt, som der er gået ild i, og som så er fortsat hen til bygningen og  spredt sig i små flammer. Og på en eller anden måde er det røget ind under væggene, og ja, det er jo trævægge - så det er brændt indvendigt, og vi ser det først,  da det er for sent, fortæller ejeren af stedet, Jimmie Lindgaard.

Stedet var netop bygget om, der var lagt nye gulve og træbarakken med de ti værelser var blevet malet og gjort klar til ryk-ind onsdag morgen, når der ankommer 30 skoleelever, der skal på lejrskole.

- Vi ville jo bare gøre det pænt, lyder det fra ejeren, Jimmie Lindgaard, der tilføjer, at han er lykkelig over, at branden ikke er gået ud over mennesker.

Nu kommer forsikringen på besøg i morgen, og efter Jimmie Lindgaards overbevisning, så står stedet ikke til at redde, men skal rives ned. 

Branden kommer som en alvorlig streg i regningen for hotelejeren, for der er mangel på overnatningssteder på Kattegatøen for tiden, så Jimmie Lindgaard skal nu ud og finde alternativer til de mange, der har booket sig ind på stedet de kommende uger.

- Vi skal nok få det løst, det er jeg sikker på. Vi har allerede fået styr på de unge, der kommer i morgen og skal på lejskole. De bliver booket om til campingpladser og hoteller, siger Jimmie Lindgaard, der tilføjer, at værelserne, der nu er brændt og efter hans overbevisning ubeboelige, faktisk er booket de næste fire uger.

- Vi satser på, det hele lykkes. Vi holder meget sammen her på Læsø, så det skal nok gå, siger Jimmie Lindgaard. 

Havnebakken Bed & Breakfast skal nu i gang med at kontakte de personer, der bliver berørt af situationen, og som Jimmie Lindgaard siger, så behøver man ikke ringe i panik, for han er sikker på, at han i tæt samarbejde med øvrige overnatningssteder på øen allerede i morgen har en plan for de mange bookinger.

- Men det er godt nok en træls situation at stå i, siger han.

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden