Nena har forgæves ventet fem år på vitalt svar: - Jeg har ikke noget at fejre

Der er nu gået fem år, siden Nena Hyldgaard fra Skallerup søgte om permanent opholdstilladelse i Danmark. Hendes sag er stadig ikke blevet afgjort.

Familien Hyldgaard fra Skallerup ved Hjørring kan fejre et trist jubilæum lige nu.

For fem år siden var Nena Hyldgaard klar til at få permanent opholdstilladelse i Danmark, hvor hun har boet i mere end 15 år med sin mand Arne og parrets to tvillingepiger Amanda og Melissa på 13 år.

Men opholdstilladelsen venter hun stadig på.

- Jeg har ikke noget at fejre. Jeg havde regnet med, at der var kommet et godt svar, da jeg søgte om permanent opholdstilladelse for fem år siden, men det er blevet et mareridt. Mine kolleger spørger tit til min sag, men det er for hårdt at tale om den følelsesmæssigt, fordi det påvirker mig så meget, siger Nena Hyldgaard.

TV2 Nord har tidligere fortalt om den cubanskfødte Nena, der opfyldte alle krav for at få opholdstilladelse. Men hun fik alligevel afslag. Begrundelsen var, at hun var begyndt at videreuddanne sig til social- og sundhedsassistent.

Hun har siden klaget over afgørelsen - og har nu ventet et år på svar fra Udlændingenævnet, der er ankeinstans i udlændingesager.

Uddannelse blev kostbar

Nena Hyldgaard kunne og burde forlængst have haft permanent opholdstilladelse - og dermed adgang til at blive dansk statsborger - men fordi hun fulgte en opfordring fra sin arbejdsgiver Hjørring Kommune om at videreuddanne sig, mistede hun pludselig alle rettigheder.

Politikere har stået i kø for at bakke hende op.

Efter afslaget på permanent opholdstilladelse blev Nena så skuffet, at hun tog til udlandet i en periode. Hun vendte først hjem i januar, fordi der nu var udsigt til at hendes sag måske skulle tages op på ny.

- Politikerne pressede på for at Nenas sag skulle behandles hurtigt, og ikke vente de 14 måneder, som er fristen i Udlændingestyrelsen. Nu er der gået et år og vi har intet hørt, siger Nenas mand Arne Hyldgaard.

Netop den lange ventetid er værst for Nena.

- Det er ligesom, vi ikke eksisterer. Der er stilhed. De kunne godt sende en e-mail og sige: "Vi arbejder på din sag - der er ventetid". Men nej. Vi hører ingenting. Vi ved, der kommer et svar, men vi ved aldrig, hvornår det kommer. Det er hårdt, siger Nena Hyldgaard.


Må Nena blive?

141123 Glad Nena jewi 12081

Stor sejr til Nena - nægtet opholdstilladelse var en fejl

Nena Hyldgaard

Nena har forgæves ventet fem år på vitalt svar: - Jeg har ikke noget at fejre

050123 19 Nena kommer hjem Still

play Arne og Nena nægter at give op i ansøgningen om opholdstilladelse

Michael og Nena

play Nena ikke alene: Michaels klager strander hos Udlændingestyrelsen i månedsvis

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland