Arne og Nena nægter at give op i ansøgningen om opholdstilladelse

Tirsdag havde Arne Hyldgaard foretræde for Udlændinge- og Integrationsudvalget i Folketinget om sin kones permanente opholdstilladelse i Danmark.

Arne Hyldgaard nægter at give op.

Han mener, at hans kone, Nena Hyldgaard, har fået en forkert afgørelse i ansøgningen om en permanent opholdstilladelse, og at det er myndighederne, der har begået en fejl.

- Sådan noget som det her ødelægger familier, der er ikke den ro på i hjemmet, som der kunne værre. Børnene kan mærke, at tingene ikke er helt 100 i orden, siger Arne Hyldgaard, der sammen med Nena har to piger på 12 år.

Nena på dagsordenen

Per Larsen (K) er medlem af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Han mener, at loven skal laves om, så borgere som Nena Hyldgaard ikke bliver straffet for at passe deres arbejde i ældreplejen.

- Når man har været her i 15 år, og man har børn, og man har gjort alt, hvad der står i sin magt for at blive integreret og ydet til det danske samfund, så skal man selvfølgelig også have en permanent opholdstilladelse, siger han.

Sagen om Nena Hyldgaard var da også første punkt på udvalgets dagsorden, og det var her, at Arne Hyldgaard havde foretræde og kunne fremlægge sin sag.

Han var godt forberedt og håbede, at der kunne komme noget positivt ud af sagen.

Se hele indslaget fra Christiansborg her:

Enhedslisten med nyt lovforslag

Et stort flertal af Folketingets partier har stemt for en lang række stramninger af udlændingeloven, men nu vil Enhedslisten fremsætte et lovforslag på baggrund af Nena Hyldgaards sag.

Peder Hvelplund, der er indfødsretsordfører for Enhedslisten, er helt uforstående overfor sager som Arne og Nena Hyldgaards.

- Det er jo helt hul i hovedet, at uddannelse ikke tæller med på lige fod med beskæftigelse, og derfor fremsætter vi selvfølgelig det beslutningsforslag, vi har fremsat tidligere, hvor vi i første omgang siger, at de steder, hvor det er betalt praktik, skal de ligestilles med almindelige beskæftigelse, siger han.

Læs meget mere om Nenas sag her:

Og det er nærtliggende at høre Konservatives Per Larsen, om det er et forslag, de kan bakke op om.

- Kommer De Konservative til at stemme for Enhedslistens forslag?

- Jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan for at dreje det her i en retning, sådan at vi kan få nogle velkvalificeret medarbejdere i hjemmeplejen, siger Per Larsen.

Kort foretræde

Arne og Nena Hyldgaard har været gift siden 2007, og Nena har været ansat i ældreplejen i Hjørring Kommune siden 2008.

Der var derfor nok at tage fat på, da Arne Hyldgaard havde foretræde, men det tog altså mindre end et kvartfor, før han var ude igen – dog godt tilfreds.

- Det var fornuftige ting, jeg hørte. Der blev arbejdet med sagerne, og nu tror jeg, at det begynder at hjælpe på det, siger han og tilføjer:

- Jeg håber, at de i løbet af meget, meget kort tid får gjort sådan, at Nenas papirer falder på plads.


Må Nena blive?

141123 Glad Nena jewi 12081

Stor sejr til Nena - nægtet opholdstilladelse var en fejl

Nena Hyldgaard

Nena har forgæves ventet fem år på vitalt svar: - Jeg har ikke noget at fejre

050123 19 Nena kommer hjem Still

play Arne og Nena nægter at give op i ansøgningen om opholdstilladelse

Michael og Nena

play Nena ikke alene: Michaels klager strander hos Udlændingestyrelsen i månedsvis

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland