Thomas Pieters fra Belgien vandt Made in Denmark 2016 på en tæt og nervepirrende finaledag. Søren Kjeldsen blev bedste dansker efter en forrygende slutspurt, mens også Jeff Winther og Mark Haastrup noterede top-20 resultater. Foto: Foto: Made In Denmark

Belgisk stjernefrø vinder Made in Denmark 2016

Thomas Pieters fra Belgien vandt Made in Denmark 2016 på en tæt og nervepirrende finaledag. Nordjyske Søren Kjeldsen blev bedste dansker.

Søren Kjeldsen leverede en flot slutspurt søndag eftermiddag, og publikumsfavoritten kravlede frem som nummer otte i stillingen efter en fornem 66’er, fem under par.

Thomas Pieters kæmpede hele dagen i toppen af leaderboardet, men med et hattrick af birdies på de sidste tre huller, trak han fra Bradley Dredge, Adrian Oteagui, David Lipsky og Joakim Lagergren, da det for alvor galt. En score i 17 under par gav Pieters sejren blot et slag foran Bradley Dredge.

– Jeg er fantastisk glad for sejren. Den betyder meget for mig. Det er en utrolig turnering, og jeg har stadig svært ved at forstå, at så mange mennesker står og klapper af mig, sagde Pieters på pressemødet bagefter.

Mark Haastrup og Jeff Winther sluttede på en værdifuld delt 18. plads i seks under par. Mens Jeff Winther med den flotte placering tog et skridt i retning af en ny sæson på European Tour, så kan Mark Haastrup glæde sig over et styrket økonomisk fundament, når han den kommende tid fortsætter sin jagt på tilbagevenden til European Tour. 18. pladsen indbragte begge danskere 21.360 euro eller mere end 150.000 kroner.

Made in Denmark 2016 havde i alt 78.800 besøgende og er således den næst-mest besøgte European Tour på kalenderen.