LIGE NU:

1 million til mental sundhed i Mariagerfjord Kommune

En donation fra TrygFonden til Mariagerfjord Kommune skal hjælpe unge med psykiske udfordringer til et bedre ungdomsliv.

Frivilligcenter Mariagerfjord kan efter en donation fra TrygFonden på knap en million kroner tage hul på projektet "Du er ikke alene", der har fokus på mental sundhed blandt unge. Projektet er henvendt unge med lettere psykiske lidelser og unge i en svær situation - og deres forældre. Forløbet skal vare i tre år, og det forventes, at cirka 50 unge og deres forældre vil deltage i det. Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

Det er frivilligcentret, der koordinerer forløbene hvor der blandt andet vil være selvhjælpsgrupper, hvor de unge kan mødes med jævnaldrende i samme situation. Det er også planen, at frivillige og foreninger skal inddrages i projektet, hvor det giver mening for de unge, der er en del af det. Også forældrene til de unge får noget hjælp. De bliver tilbudt kurser, der skal give dem redskaber til bedre at kunne forstå og støtte deres børn.

Forældre får hjælp til at forstå de unge

- Takket være TrygFonden kan vi hjælpe unge, der er i en meget afgørende periode af deres liv. Hvis de får redskaber til at styrke deres mentale sundhed nu, vil de stå bedre rustet til voksenlivet. Og der er et stort behov for at få fokus på mental sundhed – ikke bare her i Mariagerfjord, men i hele landet. 20 pct af de danske børn og unge mellem 11 og 15 år viser tegn på dårlig mental sundhed, siger leder af Frivilligcenter Mariagerfjord, Tommy Sørensen.

Han fortæller, at man netop har ansat en koordinator for projektet, som skal være med til at mobilisere de frivillige.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen til Frivilligcenter Mariagerfjord som led i TrygFondens samlede arbejde for at styrke den mentale sundhed og bidrage til, at færre danskere oplever mental mistrivsel og psykisk sygdom.