1200 amerikanerbiler samlet i Øster Hurup

For niende gang er der amerikanertræf i Øster Hurup, og træffet bliver større år for år.

Ligesom uge 29 er "Hellerupuge" i Skagen, så er uge 30 efterhånden gået hen og blevet "amerikaneruge" i Øster Hurup. Det er altså ikke fordi det vrimler ind med turister fra "Over There". Til gengæld strømmer det til med amerikanerbiler i alle former, farver, størrelser og årgange, når US Car Camp løbet af stablen i Fruerlundparken hele ugen.

Træffet kalder sig selv for Danmarks smukkeste, og tilmed er det gået hen og blevet landets næststørste.

- Ja, det er vi. Og det er ikke fordi vi har en ambition om at blive det største. Vi vil bare gerne være det bedste, siger Christina Bach Stensbøl, som er en af arrangørerne bag US Car Camp.

Det er niende gang, der holdes amerikanertræf i Øster Hurup. Ved det første træf i 2009 deltog 70 biler. Siden er deltagerantallet vokset år for år, og i år forventer arrangørerne, at der kommer mellem 1200 og 1300 amerikanerbiler til Øster Hurup i løbet af ugen.

På US Car Camp mødes bilentusiaster for at vise deres biler frem og beundre andres. Der bliver også brændt dæk af og kørt ture i samlet flok. Selv om der er masser af benzin og motorlarm og helt sikkert også gang i fadølshanerne, er træffet ikke kun for de voksne.

- Det er et træf for alle. Det er et familietræf, hvor der er plads til børn og hunde, og hvor man bare kan komme og hygge sig sammen, siger Christina Bach Stensbøl.

US Car Camp varer hele uge 30, og torsdag, fredag og lørdag aften er der fest og musik på pladsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland