AaB fik forløsende sejr i kampen om Nordjylland

AaB viste gejst og klogt spil i søndag aftens kamp mod Hobro IK.

De mange tilskuere på DS Arena i Hobro måtte for en gangs skyld vente forgæves på scoringer fra deres ellers så trofaste Mål-Pål Kirkevold. I stedet kunne de se deres lokale helte tabe til bolsjestribede AaB i en kamp, der på forhånd var blevet udråbt til at være slaget om Nordjylland.

På papiret var Hobro IK ellers favoritter med en imponerende kampstatistik og en tilsvarende god placering som nummer fire i Superligaen. Men da det gjaldt i det store lokalderby manglede den nordjyske lillebror både initiativ, gejst og skarphed.

AaB bragte sig foran allerede efter bare fire minutter. Her lykkedes det Frederik Børsting at sparke bolden over målstregen efter en række forsvarsfejl, og selv om Hobro IK gjorde, hvad de kunne i en fysisk hård kamp, var det forgæves.

Gæsterne lukrerede på, at de var foran og lykkedes usædvanligt nok med at pakke sig et kompakt forsvar, der effektivt fik lukket ned for Hobros angribere. Det dæmmede op Hobros omstillingsspil og talent for kontraangreb, og i den anden ende af banen viste AaB, hvordan et angrebspres skal se ud.

Samtidig lykkedes det AaB-mandskabet at skrue tempoet i kampen i vejret i sådan en grad, at Hobro-spillet begyndte at lide under det. Tæmninger og afleveringer blev forhastede og fejlplacerede.

Godt en halv time inde i første halvleg fik Hobro IK sit første hjørnespark. Men holdet, der ellers har haft stor succes med sine dødbolde, måtte se ikke bare dét hjørnespark, men også flere frispark, løbe ud i sandet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hobro er lille favorit til at vinde slaget om Nordjylland

En udskiftning på Hobro-kanten, hvor Tjørnelund overtog tjansen, gav ikke den store gevinst. Efter et enkelt godt løb fra Babayan mod baglinjen overtog AaB igen presset.

I perioder lykkedes det Hobro at trække tempoet ud af spillet og give sig selv noget mere ro til at spille bolden rundt. Men det kompakte AaB-forsvar forblev en næsten uigennemtrængelig mur for Quincy Antipas og Pål Kirkevold. Og derfor sluttede kampen, næsten som den startede - med 1-0 til AaB.

Med den første udebanesejr siden februar rykker AaB op på en ottendeplads i Superligaen, mens Hobro IK holder fast i fjerdepladsen.