Arkiv. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Bageglade børn indsamler 128.000 kroner til BørneTelefonen

104 daginstitutioner, skoleklasser og SFO’er i Nordjylland deltog i Bag for en Sag i 2018, hvor børnene har bagt og solgt bagværk for 128.469 kroner til fordel for BørneTelefonen.

Børn og unge har gennem Bag for en Sag bagt til den helt store guldmedalje og indsamlet 128.000 kroner, der skal gå til at besvare flere opkald på BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

I Nordjylland har 104 daginstitutioner, skoleklasser og SFO’er bagt og solgt bagværk for 128.469 kroner til fordel for BørneTelefonen. På landsplan er der samlet 2,25 millioner kroner ind.  

- Det er fantastisk, at så mange børn har lyst til at hjælpe de børn og unge, der har det svært. Vi er meget taknemmelige for den flotte indsamling gennem Bag for en Sag, der gør, at vi kan besvare endnu flere henvendelser på BørneTelefonen, så flere børn har adgang til en voksen, der lytter og hjælper, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.  

Brattingborgskolens  SFO i Hobro er en af de mange institutioner, der har deltaget i bagebegivenheden. 

- Vi har været med i Bag for en Sag adskillige gange. Her samler vi ind til et godt formål, og så forsøger vi at lære børnene at se ud over deres egen næsetip og hjælpe andre, der er dårligere stillet, siger Torben Bailey fra Brattingborgskolens SFO.  
 
- Bag for en Sag kunne ikke lade sig gøre uden deltagelse fra børn, forældre, institutioner og samarbejdspartnere. Tusind tak til alle, der har bidraget, siger Rasmus Kjeldahl.  

Fakta om Bag for en Sag

  • Bag for en Sag blev afholdt den 11. oktober 2018, og er en årlig tilbagevendende indsamlingsbegivenhed, hvor børn bager og donerer pengene til BørneTelefonen. I 2018 deltog 80.000 børn og unge.   
  • BørneTelefonen tilbyder gratis, anonym rådgivning, og havde mere end 50.000 rådgivninger af børn og unge i 2017 om alt fra kærlighed og venskaber, til mobning, ensomhed og omsorgssvigt. 
  • Næste gang Bag for en Sag afholdes er torsdag d. 10. oktober 2019.