LIGE NU:

Borgere i Mariagerfjord er klar til at betale mere i skat

Mariagerfjord Kommune forventer at sætte skatten op til næste år, ligesom der skal lukkes, spares og fyres. På gaden mødte TV2 Nords reporter i dag opbakning til skattestigningen.

80 stillinger skal spares væk i Mariagerfjord Kommune til næste år. Børnehaven i Vebbestrup skal lukkes. Og så skal borgerne betale mere i skat.

Sådan lyder konklussionen oven på gårsdagens budgetforlig.

- Jeg har været med til at lave 21 kommune budgetter. Og det her er faktisk det værste, jeg har været med til at lave, siger borgmester Mogens Jespersen (V) fra Mariagerfjord Kommune.

quote Om man betaler en procent eller to procent mere i skat, det betyder ikke noget for mig. Og jeg tror, at der er mange her i Hobro, der synes det var en god idé

Sylvest Eiby, Hobro

Kommunen sætter skatten op med 0,2 procent. I gennemsnit svarer det til en ekstra udgift for borgerne på 400 kroner om året. Derudover hæves også grundskylden med 5,2 promille. 

På gaden i Hobro møder politikernes beslutningen om at sætte skatten op forståelse.

- Det synes jeg da er lidt sørgeligt, at vi er kommet derud. Men hvis det er en nødvendig ting, så er det sådan det er, siger Henning Sørensen fra Valsgård.  

- Om man betaler en procent eller to procent mere i skat, det betyder ikke noget for mig. Og jeg tror, at der er mange her i Hobro, der synes det var en god idé, siger Sylvest Eiby fra Hobro.

- Det afskrækker mig ikke, nej. Og jeg er enlig mor uden arbejde. Så jeg tænker, at så kan alle I andre også godt, siger en kvinde i forbifarten til TV2 Nords reporter.  

Fyringer i vente

Kommunen regner med at skulle afskedige 40-50 ansatte, og finde de reserende stillinger ved naturlig afgang og ved ikke at genbesætte ledige stillinger. 

Først om et par uger regner Mariagerfjord Kommune med at vide, hvilke stillinger, der bliver nedlagt. 

- Du kan ikke spare 123 millioner kroner ud af det budget, vi har, uden at det gør ondt nogen steder. Der kommer lukninger, der kommer lidt dårligere serviceniveau, og der kommer afskedigelser. Og når man er nødt til det, så er det altid et ubehageligt budget, siger borgmesteren.