LIGE NU:

Busulykke med asylbørn: Politi sigter buscahuffør

Det var buschaufføren som var skyld i, at en bus med 38 asylbørn blev ramt af en lastbil tilbage i oktober. Det mener Nordjyllands Politi, der nu har sigtet chaufføren for uagtsom legemsbeskadigelse.

Politiet har nu efterforsket ulykken, hvor en skolebus med 38 asylbørn fra Børnecenter Skørping blev ramt af en lastbil. Vurderingen lyder, at det var buschaufføren, som var skyld i ulykken, da han bremsede hårdt op uden grund. Det fortæller Jørn Kresten Nielsen, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Buschaufføren er derfor blevet sigtet for blandt andet overtrædelse af straffelovens paragraf 249, som omhandler uagtsom legemsbeskadigelse.

Den voldsomme trafikulykke skete tilbage i oktober, hvor en lastbil torsdag eftermiddag påkørte en skolebus, hvor i alt 38 drenge fra asylcentret i Skørping sad. De var på vej hjem fra skole i Simested, da ulykken skete.

Ulykken i Stenild skyldes angiveligt at buschaufføren bremsede hårdt op uden nogen trafikmæssig grund for at få ro på de 38 drenge i bussen.

Ved ulykken blev alle de 38 børn undersøgt på sygehuset, hvoraf ti var kommet til skade. Fire af dem kom så alvorligt til skade, at politiet har valgt også at sigte chaufføren for overtrædelse af straffelovens paragraf 249. En paragraf, som kan give fire måneder og i særlige tilfælde op til otte års fængsel. 

Se vores indslag fra den 6. oktober: 

En bus med 38 børn blev for få timer siden ramt af en lastbil ved Stenild. Tre børn er kørt på traume-centeret