Drabsdømt far skal afsone livstidsdom i Danmark

Foto: RTL (arkivfoto)

En 44-årig mand, der i 2012 blev idømt livstid i Tyskland for at have bedøvet og dræbt sine to døtre ved at brænde dem inde i en bil, skal afsone livstidsdom i Danmark,

Den 12. august 2011 blev to piger på ni og 10 år fra Øster Hurup i Himmerland dræbt af deres far. I desperation over at stå overfor at miste forældremyndigheden over sine døtre valgte den dengang 41-årige mand at bedøve pigerne med sovemedicin og efterfølgende slå dem ihjel ved at starte en brand i den bil, pigerne sad i.

31. maj 2012 blev faderen ved retten i Potsdam i Tyskland idømt livsgvarigt fængsel, og mandag er Retten i Aalborg kommet frem til, at det fortsat er denne straf, der skal afsones i Danmark.

Den nu 44-årige mand blev 11. januar i år udleveret til Danmark til fortsat afsoning af straffen. I den forbindelse havde manden nedlagt påstand om at få livstidsstraffen omsat til 14 års fængsel. En anmodning Retten i Aalborg afslog.

Dommen fra Aalborg blev anket til Vestre Landsret på stedet.

Retten i Potsdam begrundede i 2012 den hårde dom med at drabene var særdeles overlagte.

1. august - 11 dage før drabene - havde den nordjyske familiefar bestilt sovemedicin. Det selvom han ikke tidligere havde fået udskrevet sovemedicin.

Også det forhold, at den dømte havde medbragt to fyldte femliters benzindunke, pegede stærkt på, at han havde planlagt forbrydelsen. Det ville ifølge retten ikke give mening at have to så store dunke med til en så relativt lille bil, som de kørte i.

Den dømte hævdede under hele sagen, at han også forsøgte at tage sit eget liv i branden, men at overlevelsesinstinktet blev for stærkt, og han derfor flygtede ud af bilen med brandskader til følge. Men retten tvivlede på, om han overhovedet ville dø. Overlevelesesinstinktet træder ikke ind allerede efter få sekunder, og han kan ifølge retsmedicineren ikke have siddet i bilen længere, da hans skader så ville have været langt mere alvorlige.

Forsiden lige nu