Seneste nyt:

Efter camp blev lukket: Skyland vil have erstatning af politiet

Skyland Beach Camp mener, at politiet skal stå økonomisk til ansvar for, at arrangementet i Øster Hurup fredag blev anbefalet at lukke.

Skyland Beach Camp i Øster Hurup vil lægge sag an mod Nordjyllands Politi. Arrangørerne mener, at politiet er erstatningspligtige, efter politiet anbefalede arrangementet at lukke ned.

For godt halvanden uge siden ankom de første gæster til Skyland Beach Camp på Kattegat Strand Camping i Øster Hurup. På grund af coronavirus havde arrangørerne valgt at aflyse den oprindelige festival, og i stedet ændre konceptet til en Beach Camp med færre gæster end planlagt.

Undervejs har arrangørerne været i dialog med Nordjyllands Politi, men fredag 3. juli blev Skyland Beach Camp så rådet til at lukke ned, og det mener arrangørerne, at Nordjyllands Politi skal stå økonomisk til ansvar for.

quote Så det kom meget bag på os, at de lige pludselig lukker os, selv om vi har overholdt, det der var aftalt.

Bjørn Pedersen, medarrangør, Skyland Beach Camp

- Vi har haft politifolk nede og kigge på stedet. Vi har gået rundt med dem. Og gennem hele processen har der været thumbs up, og vi har fulgt det, vi blev enige om. Så det kom meget bag på os, at de lige pludselig lukker os, selv om vi har overholdt, det der var aftalt, siger medarrangør af Skyland Beach Camp, Bjørn Pedersen.

Forsamlingsforbud skal overholdes

Politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi siger, at politiet ikke kan forholde sig til et eventuelt erstatningskrav, før man har set noget konkret fra arrangørernes side.

Han fortæller, at der er et forsamlingsforbud, der skal overholdes, og det mener han ikke gjorde sig gældende på Skyland Beach Camp.

- Vi er nu kommet dertil, at vi må vurdere, at det her har en festivallignende karakter, og det er et større arrangement, som vil være forbudt i forhold til bekendtgørelsen fra Sundhedsministeriet, siger Ole Kristensen.