Familieejet milliardvirksomhed solgt

Familien Møller Hansen fra Hobro har solgt stålvirksomheden DS Gruppen A/S til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

Familien Møller Hansen, Hobro, har solgt DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH, Bielefeld, hvor DS Gruppen bliver vækstmotoren for både DS Gruppens og Goldbecks kommende ekspansion i Nordeuropa. Salget kræver kun godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder.

Det oplyser DS Gruppen i en pressemeddelelse.

DS Gruppen har gennem det seneste årti oplevet stærk vækst inden for alle forretningsområder. DS Gruppens forretningsområder ser store muligheder for fortsat vækst i Europa, hvor flere DS-produktionsvirksomheder allerede er betydende leverandører. Ejerfamilien Møller Hansen har vurderet, at denne proces kræver stærke kræfter og større indsigt i de europæiske markeder, hvorfor muligheden for at finde en sådan partner er blevet undersøgt.

Om DS Gruppen:

  • DS Gruppen er en af Skandinaviens førende industrikoncerner inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri og er en professionel samarbejdspartner i alle henseender.
  • Med hovedkontor i Hobro, Danmark, og salgskontorer i Norge og Tyskland, fungerer alle koncernens virksomheder som selvstændige enheder, der er markedsledende inden for hvert deres forretningsområde.
  • Gennem de seneste år har DS Gruppen realiseret en årlig vækst i omsætning på gennemsnitlig 15%, og opnåede i 2020/21 en samlet omsætning på DKK 2.130 mio. og et resultat på DKK 272 mio. før skat. Samtidig har DS Gruppen en historisk høj ordrebeholdning, der rækker flere år frem. Virksomheden beskæftiger mere end 600 medarbejdere.

DS Gruppen har fra starten ønsket at finde en industriel ejer, der har indsigt og kompetence i branchen og i Europa i særdeleshed. Efter en struktureret proces er valget faldet på den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH, Bielefeld, en familieejet førende bygge- og servicevirksomhed i Europa.

- Fra det første møde med repræsentanter fra Goldbeck har vi haft et positivt indtryk, som er blevet yderligere bekræftet gennem hele forløbet, forklarer Mads Møller Hansen, medejer og administrerende direktør i DS Gruppen. 

Langsigtet perspektiv

Svend Møller Hansen, stifter og medejer af DS Gruppen, understreger opkøbets langsigtede perspektiv:

-  To succesfulde familievirksomheder vil samle deres erfaring og ekspertise i en fælles langsigtet strategi, siger Svend Møller Hansen.

Om GOLDBECK:

  • Goldbeck bygger fremtidsorienterede erhvervsejendomme i Europa. Virksomheden betragter komplette bygninger som produkter, den bringer til live for sine kunder som en one-stop-leverandør – fra design- og konstruktionsfasen til serviceydelser under efterfølgende drift. Fremgangsmåden – bygningsekspertisen – giver familievirksomheden mulighed for at færdiggøre dine bygninger økonomisk, hurtigt og bæredygtigt uden at ofre tilpasset funktionalitet.
  • Goldbeck er partner for både mellemstore virksomheder og store virksomheder, investorer, udviklere og offentlige kunder. Dets udvalg af tjenester omfatter logistik- og industrihaller, kontor- og skolebygninger, parkeringshuse i flere etager og beboelsesejendomme, hvor eksisterende bygninger og bygningsrelaterede tjenester fuldender spektret. Virksomheden gennemførte mere end 500 projekter i regnskabsåret 2020/2021 med en samlet omsætning i størrelsesordenen DKK 37,5 mia. Goldbeck beskæftiger i øjeblikket mere end 9.000 medarbejdere på omkring 90 lokationer i hele Europa.

- Med købet af DS Gruppen styrker vi vores europæiske tilbud som livscykluspartner inden for erhvervsbyggeri, forklarer Jan-Hendrik Goldbeck, der leder Goldbeck sammen med sin bror Jörg-Uwe Goldbeck som Managing Partners. 

Jörg-Uwe Goldbeck fremhæver lighederne mellem de to virksomheder:

-  Vi deler forskellige fællestræk med DS Gruppen - ikke kun i forhold til vores kernekompetencer. Begge virksomheder blev grundlagt i 1969, har en decentral struktur og er anden generations ejerdrevne virksomheder. Vi ser vores Goldbeck-værdier om medmenneskelighed, ansvarlighed og passion for præstation også afspejlet i DS Gruppens virksomhedskultur.


Seneste nyt

fra Nordjylland