02:11

Mens det meste af Nordjylland går og venter på vinterferie, er den allerede i fuld gang i Mariagerfjord Kommune. Og et af kommunens populære tilbud er i Multihuset i Øster Hurup. Her er 66 børn mødt op med computerskærme og playstations for at deltage i 36 timers gaming. Video: Mette Kristensen

Gamer 36 timer i vinterferien: - Det er egentlig meget fedt

I Øster Hurup bruger 66 børn vinterferien på at spille videospil i 36 timer.

Mens det meste af Nordjylland må vente med at holde vinterferie til næste uge, så holder Mariagerfjord Kommune vinterferie i denne uge ligesom det meste af det øvrige Danmark.

Det udnytter 66 børn i kommunen til at spille videospil i 36 timer.

Man møder jo andre, vi kan spille sammen med mange flere og så kan vi sidde ved siden af hinanden og spille. Vi plejer at ringe til hinanden over Messenger.

Signe Vejrhøj Pedersen, 10 år, Arden

- Det er egentlig meget fedt at komme ud og spille. Så er der ikke nogen mor eller far, der kommer og siger, at jeg ikke må spille mere, siger 11-årige Adam Duedal Ulrich fra Arden.

Det er Multihuset i Øster Hurup, der lægger hus til det lange gamingevent. Her fordyber Adam Duedal Ulrich sig i spillet Titanfall 2. Også Fortnite er populært blandt de fremmødte, men der er også plads til andre spil.

- Det er rigtig fedt, at der er en masse mennesker, der har lidt den samme interesse som en selv. Bortset fra, at Signe og jeg spiller The Sims. Når man lige kigger rundt, er der næsten Fortnite på alle skærme, siger Caroline Sveistrup Justesen på 10 år fra Arden.

Indlagte pauser

Selvom det foregår foran en skærm, så giver arrangementet bedre mulighed for at være sociale, end når man sidder hjemme på værelset og gamer.

- Man møder jo andre, vi kan spille sammen med mange flere og så kan vi sidde ved siden af hinanden og spille. Vi plejer at ringe til hinanden over Messenger, siger 10-årige Signe Vejrhøj Pedersen fra Arden, mens hun spiller The Sims med veninden Caroline.

Det hele går dog ikke op i computerspil for de unge mennesker. Der er også forskellige fysiske aktiviteter i sportshallen.

- Det er egentlig ret fedt, at man lige kan få en pause, siger Adam Duedal Ulrich.

Foruden de fysiske aktiviteter er der også indlagt tid til at sove, så der ikke bliver gamet alle 36 timer i streg.

Gamingeventet slutter torsdag aften klokken 21

I alt 66 børn deltager i det 36 timer lange gamingevent. Foto: Mette Kristensen