SENESTE NYT:

Fårup Sommerland bygger forlystelse til 27 millioner kroner

Fårup Sommerland har godt tag i de nordjyske børnefamilier og omtrent 50.000 har årskort. Men de nordjyske endags-turister gæster ikke sommerlandet helt så flittigt, de efterspørger nyheder - og det får de i år.

De seneste år har de nordjyske endags-turister svigtet Fårup Sommerland. Med en helt ny specialdesignet attraktion til mange millioner kroner satser den store forlystelsespark på igen at kunne tiltrække de nordjyske gæster uden et årskort.

- Deroppe starter man, så bliver man trukket baglæns op med vogntoget og bliver sluppet fri deroppe fra næsten 24 meter, fortæller teknisk chef i Fårup Sommerland, Tue Albrektsen, og peger på enden af den nye forlystelse "Saven".

quote Jeg er sikker på, at den bliver alle pengene værd, når vores børnefamilier kommer og kan mærke, den bare passer direkte ind i maven, altså der hvor det snurrer rigtig dejligt.

Jesper Jensen, Parkleder

Siden efterårsferien har man i Fårup Sommerland været i gang med at bygge den nye attraktion, og den specialdesignede rutsjebane skal stå midten i sommerlandet. Den bliver årets helt store nyhed.

- Nyhedsværdien har jo en effekt hele vejen rundt, men jeg tror primært for vores dejlige nordjyske turister, at det vil have en markant værdi, forklarer parkleder, Jesper Jensen.

Flere lokale gæster

Besøgstallet har i en årrække været stabilt, men de nordjyske endagsturister er ikke længere helt så flittige til at besøge sommerlandet, som de har været. Det er især prisen og manglen på store nyheder, der holder dem væk. Det viser en analyse, forlystelsesparken selv har foretaget. Derfor bygger man i år en ny, stor og dyr forlystelse for at lokke endagsturisterne tilbage. En investering på 27 millioner kroner.

- Jeg er sikker på, at den bliver alle pengene værd, når vores børnefamilier kommer og kan mærke, den bare passer direkte ind i maven, altså der hvor det snurrer rigtig dejligt. Så jeg er sikker på, den er alle pengene værd.

Den tekniske chef er i hvert fald begejstret for den nye forlystelse.

- Så kommer banen til at køre ned tæt ved vandspejlet, og her kommer rutsjebanen næsten til at køre i vandoverfladen, siger han, mens han gennemgår hele banens 460 meter fra ende til anden.

En tur i ”Saven” tager cirka 70 sekunder, og på turen, der går gennem centrum af sommerlandet, kommer man forbi flere andre forlystelser.

- Det bedste ved det er, at køre ned i den her tunnel, hvor der er tåge, forklarer Tue Albrektsen.

Høje forventninger

Det er altså meningen, at Saven skal være med til at trække flere nordjyder tilbage til sommerlandet, men i hvert fald mindst en af dem, der har været med til at bygge rutsjebanen, skal ikke nyde noget af at tage en tur i den.

- Nej, det har jeg sgu ikke mod på, det har jeg ikke. Det har jeg ikke. Den bliver for vild, det må de yngre sgu hellere, griner en af arbejderne, Bruno Jensen, der er maskinfører for virksomheden Vennelyst.

Da parken i 2016 åbnede med den nye forlystelse Orkanen lå besøgstallet på mere end 650.000 gæster. Og måske kan dette års forlystelse få flere gæster gøre Orkanen efter og trække flere gæster til end det var tilfældet i 2019, hvor besøgstallet var på cirka 580.000.

- Hvis du er vant til at komme et sted, så forventer du som minimum at opleve det, man oplevede sidst og gerne noget mere, og det er det, vi prøver at imødekomme ved at bygge en ting som Saven, fortæller parklederen.

Testkørslen af den nye forlystelse begynder i marts.