Den 29-årige autist, der forsvandt juleaften, er fundet på en gård i nærheden af politiets hundepatruljer. Foto: Per Frank Paulsen

Gode nyheder: 29-årig autist er fundet igen

Den 29-årige mand, som forsvandt fra et bosted i Hadsund i juleaften, er fundet af hundepatruljer.

OPDATERET: Kort før midnat juleaften forsvandt en 29-årig autist fra bostedet Fonden Landlyst i Hadsund. Han er netop fundet kort før middag første juledag. 

Politiet ledte intensivt efter manden, der ikke kan klare sig selv, juleaften, og her til morgen satte politiet ind med friske hunde. Og det gav pote. For manden blev ved middagstid fundet på en gård i nærheden af bostedet. 

- Vi fik et praj af en jæger, der mente at have set ham ved en ejendom. Vi fandt ham på en ejendom 3-400 meter fra bostedet, hvor han trykkede sig. Han var hundekold og gennemblødt, så han skal hjem og varmes op - men ikke i alvorlig fare for underafkøling, fortæller Henrik Jensen, der er politikommissær i hundeafdelingen ved Nordjyllands Politi. 

Området omkring bostedet er spækket med afvandingskanaler, som det kan være vanskeligt at navigere i i nattens mulm og mørke. 

Den 29-årige mand var væk i godt 12 timer i det bare ni grader kolde og vejr, hvor man hurtigt bliver afkølet. Heldigvis blev manden fundet i tide og er nu på vej tilbage til bostedet Fonden Landlyst i Hadsund. 

Denne artikel blev 25/12-2017 opdateret i form af, at den eftersøgtes navn blev fjernet, da efterlysningen blev afblæst. Manden er fundet i god behold.