En 46-årig mand er onsdag eftermiddag blevet løsladt efter han tidligere på dagen blev anholdt og sigtet for omfattende hærværk på Hadsund Kirkegård. Foto: Jeppe Hostrup

Hærværk på kirkegård: 46-årig løsladt efter grundlovsforhør

En 46-årig mand er onsdag eftermiddag blevet løsladt efter han tidligere på dagen blev anholdt og sigtet for omfattende hærværk på Hadsund Kirkegård.

Den 46-årige mand er dog fortsat sigtet i sagen, da dommeren mente, der var begrundet mistanke om, at det var ham, der står bag omfattende hærværk på omkring 80 gravsten på Hadsund Kirkegård. Men dommeren mente - modsat politiets anklager - ikke, at der var grund til at tro, at manden kunne finde på at gå ud og gøre noget lignende igen, ligesom dommeren heller ikke mente, at den 46-årige ville påvirke politiets fortsatte efterforskning.

Det er anklageren som nævnt uenig i, hvorfor det nu er op til landsretten at afgøre, hvorvidt den 46-årige skal være varetægtsfængslet i fire uger, mens politiet efterforsker sagen, eller ej.

Den 46-årige mens at være skyldig i at have spraymalet flere end 80 gravstene på Hadsund Kirkegård med tallet 666 - også kendt som djævlens tal. Hærværket er begået natten mellem lørdag og søndag, og siden har politiet efterforsket intenst for at finde frem til en gerningsmand.

Nordjyllands Politiet fattede hurtigt mistanke om, at der kunne være en sammenhæng mellem hærværket og en næsten identisk sag fra 2016, hvor over 100 gravsten på kirkegården i Visborg også blev skændet med spraymaling.

Og i forbindelse med anholdelsen af den 46-årige oplyser politiet, at der er tale om den samme person.

02:32

En lang række pårørende skulle i dag på Hadsund kirkegård for at se på skader på deres familiegravsteder. I weekenden har en eller flere ukendte gerningsmænd begået groft hærværk på kirkegården ved at spraymale djævletegn på over 80 gravsten. Og det har skabt stor forargelse i hele Hadsund.

Luk video

Sagen tilbage fra 2016 er endnu ikke afsluttet, da der fortsat mangler lægelige vurderinger af manden, men året før, nemlig i 2015 blev den 46-årige mand vurderet og idømt en behandlingsdom. Dengang blev han dømt for brandstiftelse.

- Fra anklagemyndighedens side gik vi efter at få den 46-årige fængslet i fire uger, da vi mener, der er risiko for gentagelsestilfælde, ligesom vi mener, den 46-årige mand vil kunne påvirke politiets efterforskning, men det var dommeren ikke enig i, så nu kærer vi kendelsen til landsretten, siger anklager hos Nordjyllands Politi, Mikkel Holmsgaard.

Manden nægter sig skyldig i den aktuelle sag.

 

Læs også 46-årig anholdt for hærværk på kirkegård: Skændede 87 gravsten med djævlens tal