Hobro taber nedrykningskamp

Hobro IK må nu vinke farvel til Superligaen, efter tre år hvor klubben har spillet i landets bedste fodboldrække.

Det var en altafgørende kamp om videre overlevelse i landets bedste fodboldrække, da Hobro IK her til aften spillede returopgør ude mod Lyngby. Det nordjyske mandskab var tvunget til at blæse til angreb fra kampens begyndelse, da det første opgør i Hobro endte 2-1 til de kongeblå.

Hobro fik noget nær en drømmestart, da de allerede efter otte minutter kom foran 1-0. Emmanuel Sabbi brød igennem på kanten og sendte et indlæg ind i feltet, som hjemmeholdets Lasse Nielsen fik en uheldig fod på, og et selvmål gav på den vis Hobro styrket håb om endnu en sæson i Superligaen.

Halvvejs i første halvleg blev Hobros føring dog udlignet, da Lyngbys midtbanemand Mathias Hebo Rasmussen med stor succes trykkede af fra distancen og sendte bolden ind bag en chanceløs Jesper Rask. På trods af flere gode chancer i begge ender – blandt andet et stoleskud fra Imed Louati – endte en intens første halvleg derfor 1-1.

Et dramatisk kvarter

Hobro har fra tidligere sæsoner erfaring med det nervepirrende nedrykningsslutspil, hvor det er faldet ud til nordjydernes fordel, og håbet forud for kampen var, at denne erfaring kunne komme himmerlandsholdet til gavn. Hobro forsatte også med at skabe chancer gennem anden halvleg, hvor især Imed Louati rørte på sig. Cheftræner Peter Sørensen gulblusede tropper forsøgte at etablere et tungere pres mod Lyngby-målet, som anden halvleg skred frem, men i stedet for en Hobro-føring ville skæbnen og Lyngbys Rezan Corlu det anderledes. Lyngby slog kontra, og efter en fornem dribletur sendte Corlu bolden mod mål, og Jesper Rask i Hobro-målet måtte endnu en gang se sig passeret i en situation, hvor den mangeårige Hobro-keeper ikke så for heldig ud.

Dermed så Hobros overlevelseschancer pludselig noget ringere ud, og Hobro-mandskabet virkede en overgang noget groggy. Men med et kvarter igen bragte Edgar Babayan for alvor spænding tilbage i opgøret, da han ikke ville stå i skyggen af Corlus flotte dribletur ved 2-1-scoringen. Babayan driblede sig frem langs højre-siden, inden han tog et skarpt træk ind i banen, for så med venstrebenet at sende bolden over i det lange hjørne.

Med udligningen udviklede det sidste kvarters sig til et sandt drama, hvor Hobro kæmpede deres chance for overlevelse og havde flere halve chancer i det massive pres, de lagde mod Lyngbymålet, og i kampens overtid blev intensiteten for meget for flere at spillerne, da en batalje i forbindelse med et groft frispark udviklede sig, og både hjemmeholdets Rezan Corlu samt Babayan og Onkony fra Hobro fik direkte rødt.

Det overlevelsessikrende Hobro-mål udeblev dog. Kampen endte 2-2, og Hobro rykker dermed ud af Superligaen.