Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hobro-topscorer skifter til OB

Hobro IK's topscorer Emmanuel Sabbi har skrevet kontrakt med Superliga-klubben OB.

Hobro IK må efter denne sæson vinke farvel til 22-årige Emmanuel Sabbi. Den amerikanske offensivspiller, som i denne sæson er topscorer i den nordjyske klub, skifter til Superliga-rivalerne fra OB.

Den fynske klub meddeler tirsdag på sin hjemmeside, at Emmanuel Sabbi har skrevet under på en fire-årig kontrakt med OB.

- Han har gjort det fornemt i Hobro, hvor han er en stor profil og virkelig har løftet sit spil, siden han kom til Danmark for to et halvt år siden. Trods sin unge alder har han megen erfaring i Superligaen, og der er potentiale til at udvikle sig endnu mere i OB. Vi glæder os til at se ham folde sig ud i den stribede trøje, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen.

Emmanuel Sabbi har spillet for Hobro IK siden sommeren 2017, og han står 11 mål i 49 Superliga-kampe for den nordjyske klub. Han ser frem til at prøve sig af i OB.

- Jeg føler, at det et naturligt skridt for mig at tage. Jeg kan virkelig godt lide den måde, som man spiller på. Man lægger vægt på at have bolden i egne rækker og spiller meget direkte. Det har altid været svært for Hobro, når vi har mødt OB, for de har mange gode spilere, og de er altid i kontrol. Det bliver fedt at være en del af det, siger Emmanuel Sabbi.

Læs også Første træningsdag i Hobro: Kun overlevelse tæller

Giver ingen transferpenge

Da Emmanuel Sabbis nuværende kontrakt med Hobro IK udløber efter denne sæson, får den nordjyske klub ikke nogen transfersum ud af amerikanerens skifte til OB. Det sker kun, hvis OB ønsker at sikre sig Emmanuel Sabbi allerede nu.

Hobros cheftræner Peter Sørensen sagde mandag til TV2 Nord, at den nordjyske klub ikke nødvendigvis ville stå i vejen for, at Emmanuel Sabbi kan forlade klubben, inden Superligaen begynder igen i februar.

Hvis han gerne vil væk fra Hobro inden sommer. Kommer han så det?

- Under de rigtige betingelser, men det er klart, at Sabbi er en afgørende spiller for os, og uden ham minimerer vi vores chancer for at overleve i Superligaen. Der er en kontrakt, og den overholder man, indtil man er enige om, at der er nogle betingelser, der gør, at man kan finde ud af noget andet, sagde Peter Sørensen til TV2 Nord.