Hos Hadsund Fjernvarme fosser varmt vand ud af systemet. Natten til tirsdag leder man efter hullet med varmefølsomme kameraer. Arkiv. Foto: David Høgsholt / Ritzau Scanpix

Hul på ledningerne: Hvor forsvinder det varme vand hen?

Der er hul på fjernvarmeledningerne i Hadsund, og man prøver i løbet af natten at lokalisere fejlen.

Hadsund Fjernvarme har fået sig et problem. Siden torsdag er 300 kubikmeter varmt vand forsvundet et sted på ledningsnettet. Derfor har man sat følgende oplysning på sin hjemmeside og advaret borgerne: 

- Vi mister vand i vores ledningsnet, så det betyder vi har en sprængning et sted i byen. Vi arbejder selv på at lokalisere bruddet, men opfordrer også alle vores forbrugere til at kigge godt efter i haver, hvor stikledningerne går ind til huset. Ser eller opdager I noget mistænkeligt, bedes i kontakte Hadsund Fjernvarme på tlf. 98571632

Ved tidligere brud på ledningerne er vandet kommet op af jorden, og på den måde har man hurtigt kunnet lokalisere, hvor fejlen lå begravet. Men ikke denne gang. 

- Status mandag aften er, at vi ikke ved, hvor der er brud på ledningerne. Derfor skal vi ud at lede med vores varmesøgende kameraer i nat, når vejene er kølet ned, fortæller Kaj Bonde, der er driftsassistent hos  Hadsund Fjernvarme. 

Man har en teori om, at bruddet er sket i parcelhuskvarteret Holterne i Hadsund. Men selvom man har været ude at kigge, er der ingen tegn på, at det er der, der er hul. 

- Det er meget længe siden, vi har oplevet noget lignende. Vi har et godt fjernvarmenet i byen, men vi formoder, at der kan være sket et brud et sted efter nogle renoveringer, der kan have fået en eller flere samlinger til at give sig. 

Hadsund Fjernvarme beder derfor borgerne i byen om at holde øje med store ansamlinger af vand og give besked, hvis man oplever noget usædvanligt. 

Finder man ikke bruddet i løbet af natten, kan det være, at man er nødt til at tilkalde assistance fra et dronefirma, der kan overflyve byen og se bruddet med termografisk kamera.