LIGE NU:

Hvalen i Hobro svømmer stadig: Eksperterne er begyndt at undre sig

Siden tirsdag har en 10 meter lang vågehval svømmet rundt i havnen i Hobro. Det overrasker eksperterne, at den stadig er der.

Tirsdag formiddag fik de uventet besøg i havnen i Hobro, da en 10 meter lang vågehval strandede i havnen. En lokal vinterbader fik bakset den enorme hval ud igen, men hvalen blev alligevel hængende på det lave vand - og det gør den stadig. 

Da hvalen først kom til Hobro, mente vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Ivar Høst, at den snart ville lægge sig til at dø. Søndag formiddag svømmer hvalen dog stadig rundt i havnen ligesom, den har gjort siden tirsdag, og det overrasker vildtkonsulenten. 

- Jeg er meget overrasket over, at den har svømmet rundt så længe, specielt på grund af den måde den først opførte sig på, da den svømmede ind i havnen, fortæller vildtkonsulent Ivar Høst, der selv har været på havnen i Hobro for at tjekke om på hvalen søndag formiddag.

- Og den svømmer rundt, fuldstændig lige som den har gjort de sidste fem-seks dage, fortæller Ivar Høst. 

Han holder dog stadig væk fast i, at hvalen er svømmet ind, fordi den er ved at være mæt af dage, og ikke fordi den ikke kan finde ud af at slippe væk fra havnen. 

- Jeg tror ikke, den ikke kan finde ud. Vågehvalen har udviklet sig over tusinder år evolution, så det skulle den klare. Men som jeg sagde første dag, så kunne der både gå dage og uger før den dør, fortæller Ivar Høst.