Jesper Rask redder sejr til Hobro

Hobro mødte Viborg i superliga playoff kamp torsdag aften. Det var Hobros målmand, der sørgede for at Hobro gik derfra med en 1-0 sejr.

Hjemme på et godt pakket DS Arena skulle Hobro mod Viborg FF forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt i den første af to playoff-kampe, hvor den samlede vinder kan kalde sig Superligamandskab efter sommerferien, mens den samlede taber skal tilbringe resten af 2019 i landets næstbedste fodboldrække.

Efter en forholdsvis rolig indledning på kampen var det gæsterne der kom til kampens første store chance, da et afrettet frispark fra Christian Sivebæk snød Jesper Rask i Hobro-målet, men også fik lige forbi den ene opstander.

Hobro stillede med de offensive esser Pål Alexander Kirkevold, Edgar Babayan og Emmanuel Sabbi til start, og sidstnævnte fik en hovedrolle allerede efter en halv time, da flot kombinationsspil sendte ham alene igennem med Viborg-keeperen, der måtte se sig udplaceret af den hurtige Hobro-kant.

Viborg forsøgte at svare hurtigt igen, og de grønklædte ramte både overliggeren, tilkæmpede sig en række hjørnespark og spillede sig frem til gode afslutningsmuligheder, som de dog ikke formåede at omsætte til scoringer. Hobro kunne derfor gå til pause med en velforsvaret 1-0-føring.

Viborgs Jeppe Grønning mod Hobros Julian Kristoffersen i Superliga-playoff kampen.

I anden halvleg stiller begge hold med samme mandskab. Hverken Hobros træner Peter Sørensen eller Viborgs træner Steffen Højer vælger at udskifte i pausen.

Det er Jesper Rask i Hobros mål, der virkelig trækker læsset for nordjyderne. Han laver den ene store redning efter den anden. Blandt andet da Andreas Albers kommer med afslutning i feltet, som Jesper Rask blokker, hvorefter Christian Sivebæk skyder mod mål. Endnu en gang redder Jesper Rask holdet fra en udligning.

Flere gule kort flyder i løbet af anden halvleg. Det er Hobros Emmanuel Sabbi, der i forbindelse med et frispark får et gult kort derefter er det Viborgs Nikko Boxalls tur. Han begår frispark på Pål Alexander Kirkevold og dermed stopper han en omstilling. Kort inden tid stopper Alexander Fischer fra Viborg endnu en omstilling og tilegner sig dermed også et gult kort.

Der bliver lagt fem minutters tillægstid til, men Viborg får ikke udnyttet de sidste minutter. Så Hobro vinder den første skæbnekamp 1-0.

De to hold mødes igen på søndag. Det er den samlede vinder af de to opgør, der skal spille i Superliagen næste sæson.

Nedenfor kan du høre reaktioner fra midtbanespiller Jonas Brix Damborg og cheftræner, Peter Sørensen.