LIGE NU:

Kommune efterlyser ansøgere til julehjælp

Mariagerfjord Kommune skal uddele 275.000 kroner inden årsskiftet. Derfor leder kommunen nu efter folk med en stram økonomi, som bor i den tidligere Hobro Kommune.

I en tid, hvor Mariagerfjord Kommune ellers vender hver en 50-øre, har borgmester Mogens Jespersen fået noget af et luksusproblem: Han står med et legat på hånden til en værdi af 275.000 kroner, som skal deles ud inden nytår. 

Så nu håber han, at mange griber muligheden for at få råd til en ekstra god jul i år. 

- Det er ret usædvanligt, at vi står med en stor pose penge, som vi skal dele ud inden jul. Det er selvfølgelig skønt, at vi har mulighed for at give en julegave til nogle af vores borgere, som trænger allermest, siger han. 

Pengene stammer fra et 'Fælleslegat for værdigt trængende i den tidligere Hobro Kommune', som ophører ved årsskiftet. Derfor er det kun personer, der har en stram økonomi og bor i det område, der kan søge. 

- Legatet bliver nedlagt i år, så det er meget vigtigt, at vi får en masse ansøgninger. Jeg vil rigtig gerne, at pengene når ud til de rigtige og giver dem en ekstra god jul, understreger borgmesteren. 

Ansøgere kan få op til 5000 kroner eller et lavere beløb, hvis der er mange ansøgere om buddet.  

Er man trængende, eller kender man nogen, der er, så kan man hente et ansøgningsskema i Borgerservice Hobro eller udfylde skemaet elektronisk på kommunens hjemmeside.

Ansøgningsfristen er 26. november, og pengene vil automatisk rulle ind på Nem-konto 1. december.