Seneste nyt

fra Nordjylland

Konservative tordner mod borgmester efter udsmidning: - Beskidt og uordentligt

Der er oprør blandt de Konservative og Dansk Folkeparti i Mariagerfjord Kommune. 

For efter de har set sig politisk uenige med Venstre i en sag om besparelser på ældreområdet, har Venstre annonceret, at der kommer formandsvalg i to udvalg. 

Det er formændene Jørgen Hammer Sørensen (DF), der leder Teknik og Miljø samt Jens-Henrik Kirk (K), som Venstre nu gerne vil smide på porten.

- Kan man smide to udvalgsformænd på porten og ophæve konstitueringen?, spørger Jens-Henrik Kirk retorisk, og fortsætter:

- Ja det er juridisk lovligt - men det er også ekstremt uordentligt og beskidt at gøre på denne måde.

110519 Jens-Henrik Kirk
Foto: Ib William Christensen

Bag uenigheden ligger en budgetoverskridelse på 40 millioner kroner. Sundheds- og Kulturudvalget i kommunen kom derfor med en handleplan, der skulle reducere budgetoverskridelsen. 

Og den handleplan stemte Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Enhedslisten imod. De stillede et ændringsforslag, der blev behandlet på et byrådsmøde 2. november. Det blev ikke stemt igennem.

- Venstres Mogens Jespersen og Erik Kirkegaard Mikkelsen var ekstremt vrede, hånende og udskammende, siger Jens-Henrik Kirk om byrådsmødet.

Du kan se byrådsmødet herunder:

Efter mødet fik de to udvalgsformænd besked om, at der 4. og 6. december skulle stemmes om nye formænd i udvalget.

- Jeg ved ikke, hvor vi står nu. Det er helt op til de røde partier, om de vil støtte Venstre i at tage to formandsposter fra DF og Konservative og give til Venstres egne medlemmer. Uden støtte fra Socialdemokratiet til denne svinestreg kan det ikke lade sig gøre, siger Jens-Henrik Kirk.

Udvalgsformanden har ikke de store forhåbninger for fremtiden.

- Døren er lukket. Intet ønske om dialog og forsoning. Bliver jeg fyret her kender jeg ikke min fremtid i politik. Det tærer på mig. For jeg er i politik på grund af holdninger og ønsket om at gøre en forskel. Ikke for personfnidder og magtkampe, slutter han.