Seneste nyt:

Mariager vil være vært for europæisk folkemøde

En ny forening ser dagens lys i Mariagerfjord Kommune. Formålet er at lave et europæisk folkemøde i Mariager.

Foreningen, som borgmester Mogens Jespersen har stiftet med viceborgmester Leif Skaarup, bliver støttet med 750.000 kroner af Mariagerfjord Kommune.

Dermed er ressourcerne på plads til at begynde planlægningen til det, der gerne skal ende ud i en europæisk folkefest i Mariager i 2022.

Snakker du med folk på gaden, er der langt mellem dem, der for alvor brænder for Europa og samarbejdet på tværs af de europæiske landegrænser.

Det skal der laves godt og grundigt om på, hvis det står til en ny forening, som nu realiserer planerne om at skabe et europæisk folkemøde i Mariager.

Foreningen har det internationalt klingende navn ’Festival Of Europe’, og  foreningen er en foreløbig kulmination på et årelangt forarbejde, der skal udvikle en international event, der gør Europa nærværende for almindelige mennesker og skaber begejstring om den europæiske ide.

- Europa har kolossal betydning for vores hverdag. Derfor er det en skam, at det europæiske samarbejde aldrig er blevet en folkesag. Nu har vi det formelle på plads og ressourcer til at tage fat på det store arbejde med at stable folkemødet på benene, siger Mogens Jespersen.

Ifølge borgmesteren er det oplagt med et europæisk folkemøde i en mindre købstad som Mariager, der både har et globalt udsyn og et stærkt lokalt fællesskab og særpræg med dybe historiske rødder. Her kan folk mødes på tværs af grænser og de europæiske beslutningstagere kan møde helt almindelige mennesker i øjenhøjde.

- Det rykker noget, når folk mødes på tværs af grænser og sætter fokus på alt det, vi er fælles om i Europa. Her kan vi tage dialogen om, hvordan borgerne kan komme tættere på Europa, og Europa kan komme tættere på borgernes hverdag, siger Mogens Jespersen.

Formanden for Europabevægelsen Stine Bosse er begejstret for, at Det Europæiske Folkemøde i Mariager nu bliver en realitet.

- Borgerne i Europa har behov for et folkemøde, hvor den demokratiske dialog kan udspille sig i en europæisk sammenhæng. Et folkemøde rummer et enormt potentiale, og det har været spændende at være med i processen. Med folkemødet vil vi skabe en kæmpe folkefest, som styrker dialogen og forståelsen på tværs af de europæiske grænser,  siger den rutinerede erhvervskvinde, som har stået i spidsen for den styregruppe, der indtil nu har stået for projektet. -

Efter planen løber det første europæiske folkemøde af stablen i Mariager i 2022.