Foto: TV2/Nord

Mariagerfjord skal fælde dom over lukket borgerservice

Delte meninger om det første halvår, hvor der ikke har været borgerservice i Mariager og Arden.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune skal på næste byrådsmøde tage stilling til, om borgerservice i Arden og Mariager skal forblive lukkede. Det har de nu været siden årsskiftet, og ifølge borgerservices indstilling til byrådet, er den første tids utilfredshed med lukningen nu vendt til forståelse.

Men det er ikke alle, der er enige i den udlægning. Ifølge et lokalt byrådsmedlem er tilfredsheden ikke så stor, som evalueringen giver udtryk for.

- Jeg synes, det er ærgerligt, for jeg kan se, at når jeg snakker med folk i byen, så er stemningen stadigvæk, at det er en mangel, siger Jane Grøn (S), der selv bor i Mariager.

Resterne fra borgerservice i Mariager står stadig på byens bibliotek. Indtil første januar 2017 var der åbent to gange to timer om ugen, men et flertal i byrådet valgte af samle kommunens borgerservice i Hadsund og Hobro.

- Når man tager noget fra borgerne, så er det en nedgang i serviceniveauet, og det var det. Men kigger vi på den evaluering, som byrådet bad om, der skulle laves efter seks måneder, så går det faktisk rimelig godt, siger borgmester Mogens Jespersen fra Venstre. 

Mariagerfjord Kommune skal i 2018 spare to procent, hvilket svarer til omkring 40 millioner, og det er blandt andet derfor, pas og kørekort nu kun kan fornyes to steder i kommunen.

Siden lukningen af borgerservice har biblioteket overtaget enkelte opgaver og hjælper blandt and 

et med at sende breve for borgerne. I samme omgang blev borgere, der havde problemer med den nye ordning, opfordret til at kontakte lederen af borgerservice – siden januar har der været nul henvendelser. 

02:34 Luk video