Nyt om fældede træer: Politiet tror, der er en sammenhæng

Flere ukendte personer eftersøges.

Nordjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen i træfældningssagen fra Arden. 

Søndag aften blev et træ fældet på Møldrupvej, og det resulterede i, at en bil senere kørte ind i træet, som var væltet ned over vejbanen.

Ingen kom til skade, men Nordjyllands Politi har set med stor alvor på sagen. I tidsrummet mellem 25. marts og 26. marts blev et legestativ på Arden Skole udsat for et groft tilfælde af hærværk. Her havde gerningspersonerne savet et stykke træ ud i en bærende stolpe på et nyopført legetårn.

Tirsdag formiddag oplyser politiet nu, at de arbejder ud fra en formodning om, at der er en sammenhæng i sagerne, og at der altså kan være tale om de samme gerningspersoner.

- Vi arbejder intenst med efterforskningen lige nu. Det betyder konkret, at vi foretager yderligere undersøgelser på gerningsstederne, afhører og genafhører flere personer og indhenter og undersøger overvågning samt andre tekniske spor, forklarer sagens efterforskningsleder, politikommissær Mikkel Brügmann.

Kunne være endt galt

Hærværket på Arden Skole kunne ifølge efterforskningslederen have udviklet sig til en farlig situation, hvis børn efterfølgende eksempelvis havde leget på tårnet, og der således var kommet vægt på.

- Dog var det savede stykke ret synligt, så det blev heldigvis opdaget i tide, inden en potentiel farlig situation kunne indtræffe, siger Mikkel Brügmann.

Tidligere er flere unge blevet anholdt i en anden sag om et væltet træ ved Sorø, hvor en 55-årig mand døde efter at have påkørt det.

I træfældningssagen fra Møldrupvej har et vidne hørt stemmer fra flere personer i forbindelse med, at der blev savnet med dét, der formodes at have været en motorsav.

- Vi ved altså, at der er flere gerningsmænd i spil, siger politikommissæren, inden han tilføjer, at der ved samme lejlighed blev observeret en mindre personbil, som man i øjeblikket går ud fra er en Skoda Citigo.

Farven på køretøjet er dog ukendt – og altså ikke nødvendigvis hvid eller lys, som det tidligere har været antaget i det indledende efterforskningsarbejde.

Beder folk om hjælp

Politiet søger vidner, der kan lede dem nærmere gerningspersonerne.

- Det kan være personer, der har enten har været i områderne omkring gerningsstederne og har set noget. Men det kan også være vidner, som måske har hørt nogle personer ”prale” med deres bedrifter, siger Mikkel Brügmann

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Efterforskningslederen oplyser videre, at politiet undersøger forskellige former for overvågning i området nær gerningsstederne. Hvis borgere i området har overvågning installeret ved deres hus eller i deres bil, hører politiet også gerne fra dem.

- Så kan vi få materialet sikret, og det kan indgå i sagen, lyder det fra Mikkel Brügmann, der slutteligt pointer, at sagen ryster ham lidt.


Seneste nyt

fra Nordjylland