LIGE NU:

Nyt projekt skal hjælpe unge med ondt i livet

Region Nordjylland har givet 300.000 kroner specifikt til at hjælpe unge på Mariagerfjord Gymnasium gennem en studietid, der kan være hård.

Pengene giver til en såkaldt trivsels- og sundhedsfremmende indsats gennem kulturtilbud til unge i alderen 16 - 25 år. Og det er en indsats, som Mariagerfjord Kulturskole sammen med blandt andet Himmerlands Teater og ikke mindst Mariagerfjord Gymnasium går ind i. 

For det handler om at få fat på de gymnasieelever på Mariagerfjord Gymnasium, der er i risiko for at få ondt i livet, men som ikke er behandlingskrævende. Altså unge, der oplever sig udfordret af stress, lavt selvværd, angst - herunder blandt andet præstationsangst og eksamensangst.

I disse år opleves, at der er et stigende antal unge med "ondt i livet". Unge som derfor er udfordret i gennemførelsen af en ungdomsuddannelse eller udfordret ved at skulle starte på arbejdsmarkedet eller komme i gang med en ungdomsuddannelse.

Projektets formål er gennem aktive kulturtilbud at styrke de unge til selvhjælp, så de får bedre selvværd, selvtillid og sociale kompetencer. 

Håber på permanent ordning

Samarbejdspartnerne bag projektet er Mariagerfjord Gymnasium, Himmerlands Teater, Region Nordjylland, NOKS, Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kulturskole.

Samarbejdspartnerne bag håber, at man gennem aktive kulturfag at udvikle og formilde særlige kompetencer inden for "det gode og sunde ungdomsliv". Kulturen får her en enestående mulighed for at tilbyde og afprøve virkningen af kulturfag som sundhedsfremmer til unge borgere i Mariagerfjord Kommune.

Et resultatmål er, at der sker en mærkbar reducering i gruppen af unge, der får så ondt i livet, at de vælger at droppe ungdomsuddannelsen eller har behov for at komme i en behandling, samt at projektet kan blive en permanent ordning - gerne i Mariagerfjord Kommune.

Planlægningen går i gang i foråret 2020, så projektet får alvor ruller ud i skoleåret 20/21 med en række kulturfagstilbud inden for musik og korsang samt billedkunst og teater.