02:08

Den våde danske sommer er ikke kun godt gammeldags træls og våd. Og på Øster Hurup Strand mærker turisterne nu til den dårlige sommer - for det dårlige vejr har bragt en hel del tang og snask med sig.

Øster Hurup Strand er ulækker. Foto: Michael Schmidt Thomasen

1 af 2

Øster Hurup strand er ulækker - hjælpen er på vej

På Øster Hurup strand mærker turisterne lige nu til den dårlige sommer. For det dårlige vejr har bragt en hel del tang og snask med sig - og det er ulækkert.

Den våde danske sommer er ikke kun godt gammeldags træls og våd. Tang og andet knap så appetitligt ligger og gør livet som badegæst lidt klamt.  

-  Vi fik en henvendelse i sidste uge om, at det var ulækkert at bade på stranden. Og vi ved ikke helt hvad det er, siger Leif Christensen, Teamleder Mariagerfjord Kommune.

Den danske sommer har ikke vist sig fra sin bedste side i år, og med fralandsvind det meste af juni og juli ved østkysten betyder det, at tang og andet skidt samler sig ved stranden.

- Umiddelbart ser det bare ud til at være alger og tang. Og det kan godt virke ret slimet om fødderne. Det er typisk for denne tid af året. Hvor der er mere lys og varme og det betyder, at algerne har gode betingelser. Men den kraftige vind har også en betydning, siger Mette Møller Nielsen, Biolog ved Dansk Skaldyrecenter, DTU Aqua.

Mariagerfjord Kommune er opmærksom på problemet – faktisk har kommunen bestilt specialudstyr til at klare opgaven.

- Det er ikke nemt at fjerne, for det er ikke ligesom almindelig tang. Derfor har vi fået en entreprenør til at hjælpe os med at fjerne det, siger Leif Christensen fra Mariagerfjord Kommune.

Flere badegæster – både turister og lokale – har beklaget sig til kommunen, men biolog Mette Møller Nielsen slår fast, at der intet farligt er ved de store tangmængder.  

-  Det er ikke farligt, måske lidt klamt mellem fødderne, men ikke farligt, siger hun.

Kommunen kommer allerede ud en af de kommende dage for at få gjort stranden mere appetitlig at se på.

- Vi får folk ud onsdag eller torsdag i denne uge, så vi kan få fjernet det, siger Leif Christensen.