LIGE NU:

Overfladebassin brød sammen: Vej skyllet væk af vandmasser

Haver og veje i Hobro er oversvømmet efter at et overfladebassin er brudt læk.

 

 

 Har du billeder af oversvømmelserne? Del dem på vores Facebook-side.

 

Et overfladebassin nær vejen Vester Altan i Hobro gik onsdag eftermiddag læk som følge af et enormt pres fra vandet efter kraftige regnskyl onsdag.

- Vandet oversvømmer haver og veje, og der er grus og mudder overalt for at sige det mildt, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Karsten Strauss.

Beredskabet har tilkaldt hjælp fra beredskabsstyrelsen i Thisted og flere entreprnørmaskiner er blevet sat i arbejde for at fjerne de store mængder grus, sand og jord, der er skyllet ned i haver og ud på veje sammen med de store vandmængder.

Det er primært en grusbelagt sti, der er blevet skyllet væk af vandet og kloakrør blev i den forbindelse blotlagt så beredskabet måtte improvisere for at holde konstruktionen sammen.

Nedenfor stien bor Uffe Lyngberg. Det var ham der onsdag eftermiddag opdagede, at der var noget helt galt og fik tilkaldt beredskabet.

- Vandet begynder at løbe ned af vejen ved siden af vores hus. Så tænker jeg, at der er noget galt. Jeg går op og kigger og så får jeg kontaktet kommunen og siger, at de må komme og se på skaderne.

Uffe Lyngbergs hus kunne være blevet ramt af de store vandmasser, men klarede frisag. 

- Det er kun haven, det er gået ud over. Der er jordskredet endt på vores græsplæne. Nu skal vi have skovlet jorden væk - forhåbentlig med lidt hjælp fra kommunen og deres store maskiner, siger Uffe Lyngberg.

TV2 Nord har dog modtaget melding fra en borger i Hobro, der i forbindelse med de kraftige byger fik tre centimeter vand i kælderen.

 Har du billeder af oversvømmelserne? Del dem på vores Facebook-side.