Løvtag ligger på en bakkeskråning og en gangbro fører op til hotellets hoveddør. Foto: Ivan Johan Hansen

Heino og Pia Jørgensen på træhyttens tagterrasse Foto: Ivan Johan Hansen

Løvtag er et hotel oppe mellem trækronerne Foto: Ivan Johan Hansen

Fra tagterrassen kan man se ud gennem trækronerne og ned i skoven ti meter nede Foto: Ivan Johan Hansen

Træhytten er udstyret med køkken, toilet og bad. Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 5

Pia og Heino overnattede i trætoppene

Trætophotellet Løvtag er nu åbent. Vi besøgte de første danske gæster.

De kommer fra Jægerspris, men udsigten til et par nætter i trætoppene i Nordjylland, fik Heino og Pia Jørgensen til at booke plads på Danmarks første trætophotel.

- Det er fantastisk at sidde heroppe i træhytten og kigge ud gennem panoramavinduerne og se på naturen. Man kommer omgående ned i gear, forklarer Pia Jørgensen efter den første nat i hytten. Og hun ved, hvad hun taler om. Hun er nemlig coach og mentaltræner og arbejder til dagligt med stress og hverdagspres.

Hotellet, som er lavet af to lokale brødre og en gruppe medejere, består af en etværelses lejlighed bygget oppe i trætoppene i en skov ved Als Odde. Hytten hviler på metalpæle, men er så integreret i naturen, at der vokser et gigantisk grantræ op gennem gulvet og ud gennem loftet. I blæsevejret kan man se træet stå og svaje inde midt i opholdrummet: 

Man skal bare kigge på stammen i få minutter, så er man helt i "zen".

Pia Jørgensen

- Det er imponerende at her er helt stille, samtidig med at den store træstamme bevæger sig inde midt i rummet. Det er nærmest hypnotiserende, siger Heino Jørgensen og suppleres af sin partner: 

- Man skal bare kigge på stammen i få minutter, så er man helt i "zen". Det er det rene mindfullness. 

00:47

Video: Få en rundvisning i hytten

Luk video

Træhytten indeholder et kombineret opholdsrum med hyggehjørne, køkken og stue kombineret med en stor dobbeltseng med direkte udsigt ud i trækronerne. Hytten har også toilet med udgang til en udedørs bruser, hvor man tager bad i fem meters højde, afskærmet fra nysgerrige blikke. Derudover er der en tagterrasse, hvor man kan nyde sin mad eller morgenkaffe med udsigt oppe fra trætoppene.

Flere træhytter på vej

- Interessen har været enorm og opbakningen, vi har mødt alle steder, har været overvældende. Folk har virkelig taget projektet til sig, fortæller medejer Nanna Balsby og understreger at træhytten inden længe får følgeskab af flere. Helt op til ni hængende lejligheder er der projekteret med i skoven ved Als Odde: 

- Vi har fået flere forespørgsler fra familier, der gerne ville booke plads til mange familiemedlemmer, men det har vi ikke plads til endnu. På sigt skulle vi gerne få nogle små "enklaver" med flere hytter sammen i forskellige højder, forklarer hun. 

Heino og Pia Jørgensen er kommet for freden. Med en hverdag, der ofte byder på både tolv og seksten timers arbejde, er det helt bevidst, at de er taget til en skov i Nordjylland, hvor der ikke er internet, ingen nabofester, ingen rockkoncert længere ned af vejen. De vil gerne have fred og ro til fordybelse, samvær og eftertænksomhed. Og på spørgsmålet om, hvorvidt de kommer igen svarer de begge med smil: Helt sikkert.