Protestballon genopsat: -Vi har pligt til at yde modstand

Selvom byrådet i december godkendte lokalplanen om den knap 50 meter høje etageejendom, så kæmper de lokale, der er imod byggeriet, ufortrødent videre.

En orange ballon svæver lige nu 49 meter over Jernbanegade i Hobro.

Men det er faktisk ikke første gang, borgerne i Hobro ser dette syn. Det er nemlig anden gang på blot syv måneder, at den lokale borgergruppe hejser en iøjnefaldende stor ballon op, for at visualisere, hvor høj et kommende højhus i byen vil blive.

- Vi gør det fordi, at der er mange, der har efterspurgt den ballon, og der var mange, der ikke så den dengang, siger Per Aasted, medlem i borgergruppen Jernbanegade.

Debatten om det 15 etager høje hus var i efteråret intens, men selvom borgergruppen formåede at samle godt 2500 borgeres underskrifter imod byggeriet, blev lokalplanen og dermed også højhusbyggeriet godkendt.

- Beslutningen er taget fra kommunens side, men der er tre, der har klaget til planklagenævnet. I gruppen har vi et håb om, at den bliver tilbagevist til fornyet behandling.

Borgergruppen har ikke selv klaget til planklagenævnet, men har hjulpet med at udforme klagerne, der er indsendt. Derudover sidder de lige nu selv med en aktindsigtssag, hvor de har modtaget omkring 8000 sider af kommunen.

- Vi mener, at der er fejl deri, og det mener vi også, at der står ret klart i klagen til planklagenævnet. Denne kommuneplan ligner mere en dispensation til en enkelt matrikel, end det ligner en egentlig kommuneplan.

Giver ikke op trods byrådets beslutning

Hverken venstre borgmester Mogens Jespersen eller hans partikollega, udvalgsformand for teknik og miljø, Henrik Sloth, har ønsket at udtale sig, da sagen lige nu bliver behandlet hos planklagenævnet. Til gengæld ville flere af de politikere, der stemte imod lokalplanen gerne stille op til interview om sagen.

- Den er afsluttet, som vi ser det. Og så forstår jeg godt, at de vil prøve, om vi eller forvaltningen skulle have lavet en fodfejl. Det har jeg nu svært ved at se, at vi skulle have gjort, siger Niels Peter Christoffersen, udvalgsmedlem i teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord kommune for socialdemokratiet.

- Det er et flertal, der har taget beslutningen, men de har ikke givet op, de kæmper for noget, de synes er drønærgerligt. Nu må vi se, hvad planklagenævnet siger, og så må vi jo tage den derfra, siger Emma Houe Mølgaard, byrådsmedlem i Mariagerfjord kommune for Dansk Folkeparti.

Ifølge Mariagerfjord kommune har klagerne til planklagenævnet ikke opsættende virkning, og planerne for højhuset kan derfor fortsætte uhindret. Det får dog ikke Per Aasted til at give op i kampen mod byggeriet.

Nu har byrådet jo talt og sagt, at der skal komme en højhusbygning. Bør man ikke respektere den beslutning?

- Jo hvis demokratiets spilleregler er overholdt. Men hvis ikke de er overholdt, og er der fejl i sagsbehandlingen, så har vi ret til det. Med en så stor modstand, der har været imod højhuset, så mener vi også, at vi har pligt til at yde modstand.

Det vides endnu ikke, hvornår planklagenævnet træffer afgørelse i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland