Selvtilliden er stor i både Hobro og Vendsyssel før skæbnekamp

Foto: Lars S. Christoffersen

Hobro IK og Vendsyssel FF skal lørdag fordele en billet til Superligaen mellem sig, og i begge lejre er troen på sejr stor.

Spillerne fra en af de nordjyske klubber i 1. division kan på lørdag hæve armene, lade champagnepropperne spring og fejre, at de skal spille i Superligaen i næste sæson.

Det ligger fast efter søndagens runde i NordicBet Ligaen, hvor resultaterne faldt således ud, at Hobro IK og Vendsyssel FF ligger side om side i toppen af tabellen før sidste runde på lørdag, hvor de to nordjyske klubber tørner sammen i Hobro.

- Vi har det hele i vores egne hænder. Der er lagt op til en spændende finale, og den skal vi glæde os til i stedet for at frygte den. Vi skal se frem til denne kamp, hvor der kommer mange folk, og hvor vi forhåbentlig kan få en god fodboldkamp, siger Hobro-træner Thomas Thomasberg til klubbens web-tv.

Læs også Hobro holder fast i førsteplads med uafgjort

Vendsyssel FF spillede sig søndag op på siden af Hobro IK med en 3-2-sejr over HB Køge. Klubben fra Hjørring har aldrig tidligere været oppe i landets bedste række, men det kan en sejr i lørdagens nordjyske 1. divisionsfinale ændre.

- Vi skal bare vinde over Hobro, så er vi i Superligaen. Ikke, at det bliver let, men det er i hvert fald inden for rækkevidde. Min drøm lige nu er, at vi skal vinde kampen på lørdag og rykke op, siger Vendsyssel-angriber Thomas Dalgaard, som scorede i søndagens kamp.

Læs også Vendsyssel klar til oprykningsfinale efter sejr i målrig kamp

Vendsyssel skal bruge en sejr over Hobro for at rykke direkte op i Superligaen. Uafgjort eller en Hobro-sejr vil sende himmerlændingene op. Det hold, som ikke tager den direkte oprykningsbillet, kommer til at møde vinderen af duellen mellem Superliga-klubberne Esbjerg fB og AC Horsens over to kampe, hvor den samlede vinder spiller i Superligaen i næste sæson.

- Vi har i princippet to chancer, men jeg håber, at vi klarer den i første forsøg i Hobro, siger Vendsyssel FF's træner Erik Rasmussen til TV2 Nord.

Forsiden lige nu