Skovens folk holder øje med mistænkelige forhold med væltede træer: - Det er underligt

Der er stadig ingen mistænkte, efter et træ i Rold Skov blev væltet ud over vejen

- Det er jo lidt svært at forstå.

Sådan siger Rasmus Lenchler Bach, som er skovfoged hos Lindenborg Skovselskab, om det træ, som søndag aften blev fældet på Møldrupvej. 

- Det er underligt, når folk går og gør sådan nogle ting. Specielt ved offentlig vej, hvor der er andre folk, der er kommet til skade.

Et uheld skete der også i den forbindelse, hvor Ian Crichton Smith kolliderede med træet. Heldigvis slap han uden skader.

Men nu er skovfogederne ved Rold Skov også ganske opmærksomme på, om der er andre træer, som er blevet fældet.

- Det, jeg er mest bange for, det er jo, hvis der skulle være nogen, der har været ved at fælde et træ, som så ikke er væltet endnu, og som kunne stå og hænge i grenene på et andet træ, og så lige pludselig kommer sig, siger Rasmus Lenchler. 

Motorsav efter mørkets frembrud

Også hos Naturstyrelsen Himmerland vil de være opmærksomme på, om der kan være andre træer, som er væltet.

- Vi fører det almindelige tilsyn, og opdager vi noget, som er mistænkeligt. Jamen, så følger vi selvfølgelig op på det, siger Erik Dalsgaard, skovfoged hos Naturstyrelsen Himmerland.

Hvad er mistænkeligt for jer, hvis I er ude?

- Det er for eksempel, hvis man hører en motorsav efter mørkes frembrud, som det jo var tilfældet her. 

Politiet mangler gennembrud

Hos Lindenborg Skovselskab og Rasmus Lenchler fortsatte dagens arbejde dog ufortrødent, men han har bedt sine folk have øjnene ude efter andre træer og mistænkelige forhold.

- Hvis de ser noget unormalt derude, og så er vi selv opmærksomme, når vi kører rundt langs vejen, om der er noget, der ser forkert ud.

Nordjyllands Politi er lige nu i gang med efterforskningen, men noget gennembrud er det ikke blevet til. De efterlyser det, som, de formoder, er en Skoda Citigo, der er observeret i området.

Samtidig går de også ud fra, at det er de samme gerningspersoner, som udførte hærværk på Arden Skole mellem 25.- 26. marts, hvor en bærende stolpe på et nyopført legetårn blev savet over. 
Seneste nyt

fra Nordjylland