02:03

Video: Ib Wiliam Christensen

Sommerhusejer fik vild ide: Har lavet vingård på sommerhusgrunden

En sommerhusejer ved Als Odde har slået sig ned som vinbonde. Han har ryddet sin grund for fyrretræer og har plantet vinstokke i lange baner.

De fleste mente at Willy Sørensen havde kigget lidt for dybt i vinflasken, da han for 10 år siden ryddede sin sommerhusgrunden for træer og i stedet plantede vinstokke - for nu skulle han være vinbonde.

Vi har vin, der ligger tilbage fra 2013. Det er ligesom at spise smør. Det er simpelthen fantastisk.

Willy Sørensen, Vinbonde, OddeKystVineri

- Der var ikke ret mange der troede på det projekt. Jeg tror man skal være lidt skør for at gøre det. Det hjælper i hvert fald lidt, siger Willy Sørensen.

For tre år siden købte Willy Sørensen en ejendom seks kilometer fra sommerhuset. Her har Willy også plantet vinstokke. Nu har han 1200 i alt, og der kommer cirka en flaske ud ad hver stok. Vingården har fået navnet OddeKystVineri.

- Til hvidvin bruger vi den drue, der hedder Solaris, og til rødvin bruger vi Rondo, fortæller Willy Sørensen.

Vinsmagning hver onsdag i sommeren

Willy Sørensen laver både rød, hvid, rosé, mousserende vin og druebrændevin. Der er ellers mange der mener at det ikke kan lade sig gøre at lave ordentlig rødvin i Danmark, men Willy er uenig

- Vi har vin, der ligger tilbage fra 2013. Det er ligesom at spise smør. Det er simpelthen fantastisk, siger Willy Sørensen.

  Foto: Ib Wiliam Christensen

Vinene bliver solgt, når Willy holder vinsmagning hver onsdag aften i sommerperioden. En flaske rødvin koster op til 195 kroner. De sælger godt, men det gør lidt ondt at komme af med dem.

- De første flaske vi lavede, da var det ligesom at komme af med en hundehvalp, når vi gav en væk, siger Willy Sørensen

I følge Willy Sørensen er omkring seks nordjyske vinbønder, der er godkendt til salg af fødevaremyndighederne. Willy har planer om at han vil udvide med yderligere 300 stokke.