Stor chance for amatørskuespillere

02:08

Himmerlands Teaters nye forestilling ”Historien om Ane” kræver så mange skuespillere, at teateret har hentet amatørskuespillere ind for at fylde rollerne.

Himmerlands Teaterets nye forestilling ”Historien om Ane” kræver så mange skuespillere, at teateret har hentet amatørskuespillere ind, for at fylde rollerne.

Sussi Sommerlund er 24 år og til daglig tjener på Århus Teater. Men lige nu spiller hun hovedrollen som den kun 16-årige Ane i ”Historien om Ane”.

- En ting er jo, at man håber på, at man kan være med til at fortælle en god historie som kan vække noget inde i folk. En anden ting er jo, at alt erfaring er alt værd for mit vedkommende. Jeg vil bare gerne være bedre, siger Sussi Sommerlund.

”Historien om Ane” handler om Ane Kathrine Bjerregaard som i 1813 sætter ild på en bygning for at dække over at hun har stjålet noget stof. Branden spreder sig hurtigt og lægger det meste af Hobro i aske, så Ane bliver fanget og halshugget for forbrydelsen.

- Hun gør det jo ikke med vilje. Den stakkels Ane. Men sommetider, i vores iver for at redde os selv, så kommer vi til at gøre fatale ting. Og det synes jeg denne her historie er et meget tydeligt bevis på, siger Susanne Sangill, teaterleder på Himmerlands Teateret.

For Sussi Sommerlund er hovedrollen i stykket, endnu et skridt nærmere drømmen om, at blive professionel skuespiller.

- Det der med, at kunne mærke et andet menneske, og kunne fortælle historier synes jeg er helt fantastisk. At kunne få lov til at gøre det til sin hverdag – så arbejder man ikke en dag i sit liv! Jeg synes det er et fantastisk fag, siger Sussi Sommerlund.

”Historien om Ane” spiller frem til og med den 1. september.

Læs også Masser af gæster: Kulturmødet på Mors var en succes

Forsiden lige nu