LIGE NU:

Tre mænd fængslet for villaindbrud i Hobro

Nordjyllands Politi anholdt onsdag to formodede indbrudstyve. Da de skulle fremstilles i grundlovsforhør onsdag morgen dukkede en tredje mistænkt selv op. Nu er de alle fængslet.

Tre mænd fra Hobro-området er torsdag ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfænglset i 14 dage. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Jette Rubien.

- De er mistænkt for at stå bag seks indbrud i Hobro-området i april, hvor de er brudt ind i private hjem for at stjæle designermøbler, lamper og så videre, fortæller anklageren, der egentlig kun havde anmodet om at få to personer i grundlovsforhør, men endte med tre.

- Tre minutter før grundlovsforhøret skulle starte, dukkede tredjemanden op, så ham ville vi jo gerne have med i grundlovsforhøret, og det var dommeren med på, siger Jette Rubien, der oplyser at to af de formodede indbrudstyve er i 20'erne mens en er først i 30'erne.

De to personer, der var tiltænkt at skulle i grundlovsforhør sammen, blev anholdt onsdag, da man ved ransagning på den enes adresse fandt tyvekoster, der kunne kædes sammen med seks indbrud i Hobro. Den tredje formodede indbrudstyv kunne man også koble sammen med forbrydelserne, men da han ikke har fast adresse, kunne man ikke umiddelbart finde frem til ham. Og det var altså heller ikke nødvendigt, da han dukkede op helt frivilligt.

- Han havde hørt, han var efterlyst, så det var da fint, han selv kunne henvende sig, siger Jette Rubien, der oplyser, at grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre og at de tre sigtede ikke kærede dommerens kendelse.