LIGE NU:

Vikingecenter Fyrkat får støtte til opgradering

Jutlander Fonden Hobro har doneret en halv million til et storstilet projekt, der skal opgradere Vikingecenter Fyrkat som attraktion.

I løbet af de næste fire år kommer Vikingecenter Fyrkat i Hobro til at gennemgå en større forvandling, der skal gøre det til en endnu bedre og mere spændende attraktion. Projektet løber op i omkring 15 millioner, og nu er der netop kommet et fint lokalt tilskud i puljen.

Jutlander Fonden Hobro støtter Vikingecenter Fyrkat med en halv million kroner

- I fondsbestyrelsen var vi helt enige om, at dette projekt var vi klar til at støtte. Selv om Fyrkat for mange lokale måske ikke er noget særligt, er der slet ingen tvivl om, at det er noget helt specielt, og med en opgradering på alle områder og samlingen af det hele i samme område, vil det i løbet af nogle år blive en helt unik attraktion – både for turister og lokale, siger formand i Jutlander Fonden Hobro, Poul Søndberg.

I forvejen har Mariagerfjord Kommune afsat 3 millioner kroner til projektet, Nordjyllands Historiske Museum har selv havlanden million og museet satser på at skaffe endnu en million kroner i løbet af 2021, så man i alt har de seks millioner kroner, der skal til for at realisere projektets første fase.

Her vil man etablere et helt nyt udstillingsrum på Fyrkat Møllegård, der skal gøre plads til de massevis af genstande, der ved udgravninger i 1950'erne er fundet ved ringborgen.De effekter er i dag udstillet på Hobro Museum, som blot ligger få kilometer væk, men hvor Fyrkat-gæsterne ifølge Nordjyllands Historiske Museum sjældent finder vej til.

De næste faser af projektet kommer til at indebære en renovering af Fyrkat Langhus og Fyrkat Vandmølle samt etablering af formidling om vikingetiden langs Fyrkat Engsø.


def_thumb,50_percent

play Skyet fredag - med udsigt til weekendsol

240621 Søren Brostrøm besøger vaccinationssted i Aalborg Øst

play Brostrøm stak selv nålen i Aalborg: - Tilslutningen har været helt fantastisk

25_seconds

play Nordjysk ø skriver Danmarkshistorie: Nu har sidste beboer på Læsø fået sit 2. vaccinestik

def_thumb,50_percent

play Ny lov skal hjælpe katte og deres ejere: - Vi håber, det kan gøre en forskel

def_thumb,50_percent

play Skyet fredag - med udsigt til weekendsol

240621 Søren Brostrøm besøger vaccinationssted i Aalborg Øst

play Brostrøm stak selv nålen i Aalborg: - Tilslutningen har været helt fantastisk

Til forsiden

Til forsiden