Drabs-sigtet er tidligere dømt: Klippede bremserør over på ekskærestes bil og onanerede i have

De to mænd, som er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn, har tidligere begået mindre kriminelle forseelser.

TV2 Nord kan nu fortælle, at den 36-årige mand, som er varetægtsfængslet i Mia-sagen, tidligere er dømt for både blufærdighedskrænkelse og for at klippe bremserørene over på en tidligere kærestes bil.

Den 36-årige mand blev tilbage i 2010 i Vestre Landsret idømt 60 dages ubetinget fængsel for at have klippet bremserørene over på en ekskærestes bil. Desuden blev han dømt for blufærdighedskrænkelse i en sag helt tilbage fra 2005.

Ifølge Nordjyskes referat fra retssagen i 2010 blev den dengang 25-årige mand dømt for at have overtrådt blandt andet Straffelovens paragraf 252 ved at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

I følge avisomtalen i 2010 havde han saboteret sin ekskærestes bil ved at klippe eller skære bremserør og bremseslange over på køretøjet. Ifølge den daværende anklager i sagen var bilsabotagen foregået på et tidspunkt i perioden mellem den 24. og 28. april 2009. 

Livsfarlig sabotage

Mandens dengang 20-årige tidligere kæreste benyttede selv sidst bilen den 24. april, og det var hendes mor, der satte sig bag rattet den 28. april, hvor den livsfarlige sabotage blev afsløret.

I følge Nordjyskes omtalen af retssagen i 2010 fremgår det, at moren ville køre bilen ud ad indkørslen, gik det op for hende, at køretøjet ikke kunne bremse. Heldigvis havde hun ikke særlig meget fart på bilen, og hun undgik også at påkøre nogen eller noget.

I retten kom det frem at bilen efterfølgende blev undersøgt. Her kunne man konkludere, at der var begået et livsfarligt hærværk mod køretøjet, og politiet fandt efter en ransagning hos manden en skævbider. Den blev sendt til undersøgelse hos Kriminalteknisk Center i København, hvor man i følge Nordjyskes omtale i 2010 konkluderede, efter at have sammenlignet "biddet" på værktøjet med spor på fra den overklippede bremseslange, at aftrykkene matchede hinanden. Endvidere fandt man mandens DNA på skævbideren.

DNA-spor får afgørende betydning

Fundet af mandens DNA på skævbideren betød også, at han blev dømt for blufærdighedskrænkelse i en uopklaret sag fra 2005. Her havde han ifølge anklagen beluret, en dengang kun 16-årig kvinde, og onaneret udenfor hendes hjem i Frederikshavn.

Manden forklarede i retten, ifølge Nordjyske omtale af sagen i 2010, at han havde mødte den unge pige, og at de havde aftalt at have sex sammen. Han skulle kravle ind og ud ad vinduet, fordi hun boede hjemme hos sine forældre, der ikke måtte vide noget. Da han var på vej ud ad vinduet med et fyldt kondom i hånden, ramte han ved et uheld vinduet udvendigt med kondomet og afsatte dermed sit DNA-spor, lød forklaringen.

Manden blev i følge TV2 Nords oplysninger først kædet sammen med sagen fra 2005, da man i i 2009 i forbindelse med sabotagen på bilen fandt hans DNA, og herefter søgte man på om, der skulle være match i andre sager, og det viste det sig, så at være i sagen fra 2005, hvilket betød, at man i 2010 kunne tiltale og dømme ham for begge forhold. 

Iført sort elefanthue

Kvindens forklaring i retten var dog i følge Nordjyske artikel fra 2010 en helt anden. I følge avisen sagde hun  i retten, at hun aldrig havde set manden før, og at hun cyklede alene hjem. Herefter havde hun klædt om på sit værelse, og på det tidspunkt opdagede hun pludselig, at der stod en mand udenfor i haven iført en sort elefanthue.

Kvinden henledte i den forbindelse rettens opmærksomhed på, at der var en dør lige ved siden af det omtalte vindue, så manden havde ifølge hende slet ikke behøvet at kravle både ind og ud ad et vindue, nu hvor døren var lige ved siden af.

Nordjyllands Politi har i dag ikke ønsket at kommentere på de gamle domme.

- Jeg udtaler mig ikke om deres fortid. Jeg har bare nævnt, at det er nogle, som vi kender i forvejen, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi, som leder efterforskningen i den aktuelle sag. 


Mia-sagen

130524 Vestre landsret mia pieg 16037

play Stemplet som ’utroværdig’: Forsvarer forventer, at drabsdømtes forklaring bliver ’nogenlunde den samme’

110222 Blomster Vesterbro Mia Skadhauge Stevn

14 år gammelt overgreb forbindes til Mia-sagen

Mette Grith222

"En tand grovere": Drabsdømtes advokat sammenligner med 'ubådssagen'

play Uenigt nævningeting - her bliver dommen læst op

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland