Minister svarer vrede minkavlere: - Der er stadig mange, der slet ikke har sendt erstatningssag afsted

Det er svært at behandle sager om erstatning og nedrivning, når der slet ikke er en sag endnu.

Sådan lyder det fra transportminister Thomas Danielsen (V) som svar på en del af den kritik, som en række nordjyske minkavlere har rejst på baggrund af, at de mener, der er alt for lang sagsbehandlingstid i forhold til at få erstatning, revet farmen ned og komme videre.

- Jeg har fuld forståelse for, at man gerne vil have en afklaring. Min opgave som ansvarlig minister for hele nedrivningsprocessen er, at der er det nødvendige antal medarbejdere til at håndtere de sager, der kommer ind. Og det er der, siger Thomas Danielsen.

Ministeren anerkender, at der kan være lang ventetid på at få en afklaring, men det afhænger af hvilken model, de tidligere avlere vælger.

- Hvis man vælger den her vurderingsmodel, hvor vi er ude og vurdere alt ved hver enkelt avler. Så er det en meget kompleks model, som branchen selv har ønsket, sådan at man har mulighed for at få så præcis en vurdering som muligt, og der vil sagsbehandlingstiden være plus-minus ni måneder. Så det er klart, det tager lang tid, men så har man den mulighed for at vælge fast-track-ordning. På den måde har man en afklaring inden for to-fire måneder, fortæller transportminister Thomas Danielsen.

Mange avlere har ikke søgt

Han understreger, at en del af de tidligere minkavlere endnu slet ikke har sendt deres sag ind om erstatning, hvilket gør det umuligt for ministeren at sige noget om, hvornår samtlige sager er færdigbehandlede.

- Hvornår vi så er færdige, det er svært at sige fordi lige nu mangler vi ansøgninger fra tre-fjerde-del af avlerne, så det er første forudsætning for at vi kan begynde at behandle deres sag, lyder det fra transportminister Thomas Danielsen (V).

Sådan er processen:

Først skal Taksationskommissionen vurdere minkfarmen og nå til enighed med avleren. Herefter skal Fødevarestyrelsen godkende og udbetale erstatning, og først herefter kan sagen sendes til Bygningsstyrelsen, som står for selve nedrivningen. Grafik: TV2 Nord

Minksagen - tre år senere

def_thumb,50_percent

play Mads' minkfarm er revet ned: Seks uger senere var det hele væk

140224 Kysser mink, Erik Westergaard

play Efter minkeventyret kæmper Gjøl med at finde en ny identitet

def_thumb,50_percent

play Derfor talte hele verden om Svend og hans mink

thomas danielsen

play Minister svarer vrede minkavlere: - Der er stadig mange, der slet ikke har sendt erstatningssag afsted

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland