LIGE NU:

Lukningstruet VUC på Mors får hjælp: Regeringen afsætter penge til lukningstruede VUC-afdelinger

VUC på Mors kan få nødvendig økonomisk hjælp. Regeringen har i sit finanslovsforslag lagt op til at reservere 50 millioner kroner til lukningstruede VUC-afdelinger.

Thy-Mors HF og VUC har været en svær tid igennem.

VUC-afdelingen kæmper med at få det økonomiske puslespil til at gå op, men nu skulle der være hjælp på vej.

Først blev omprioriteringsbidraget, som er årlige tvangs-besparelser på 2 procent på blandt andet uddannelsesinstitutionerne, sløjfet. Og nu er regeringen klar med økonomisk hjælp der skal sikre, at en række truede VUC-afdelinger, herunder Thy-Mors HF & VUC, fortsat kan bestå.

Det skriver Limfjords Update.

Regeringen lægger nemlig i sit finanslovsforslag op til, at der reserveres samlet 50 millioner koner de næste tre år til at understøtte de lukningstruede VUC-afdelinger.

- Det er noget som vil kunne hjælpe med, at vi kan bevare en VUC og HF-afdeling på Mors. Jeg tror ikke, at det er nogen hemmelighed, at det har fyldt meget for mange af os lokale, at vores afdeling i Nykøbing er udfordret på økonomi, og den er truet. Der er det vigtigt for os i regeringen, at der er uddannelsestilbud også decentralt, selvom der ikke er bugnede fuldt i klasselokalerne, når der er undervisning. Det, at der er et tilbud, det er vigtigt, og det afsætter vi penge til at kunne sikre fremover også, siger erhvervsminister, Simon Kollerup (S) til Limfjords Update.

Glæde på VUC

Rektor på Thy-Mors HF og VUC, Erik Dose Hvid, glæder sig over den økonomiske håndsrækning, som han kalder gode nyheder.

quote - Så kan vi få mere fokus på det vi skal - nemlig at bedrive undervisning

Erik Dose Hvid, Rektor, Thy-Mors HF og VUC

- At vi kan komme i betragtning til de her 50 millioner, og det går jeg ud fra, at vi kan. Det er jo i hvert fald en kærkommen økonomisk håndsrækning til, at vi kan få lidt ro på og få styr på vores økonomi. Så kan vi få mere fokus på det vi skal - nemlig at bedrive undervisning, siger Erik Dose Hvid til Limfjords Update.

Midlerne afsættes ud fra et ønske om at sikre en bred geografisk uddannelsesdækning, så voksne i hele landet, der har brug for mere uddannelse, kan tilgå et tilbud inden for relativ nær afstand. Der udarbejdes en konkret model for udmøntningen af midlerne.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger, at den lokale VUC-afdeling automatisk er i betragtning til at modtage den økonomiske hjælp.

- Det er man per automatik, synes jeg, når man ligger med en afdeling i Nykøbing, som er så udfordret, som det har været fremme, at den er. Jeg tror at folk kan huske fra valgkampen, at det fyldte meget for mig at løfte den her sag. Så jeg er rigtig glad for, at vi nu afsætter de her penge på finansloven, og Erik på VUC skal selvfølgelig holde sig til sammen med alle de andre VUC’er, siger Simon Kollerup (S) til Limfjords Update.