00:21

Rasmus Prehn bliver fungerende kulturminister

Nordjyske Rasmus Prehn bliver fungerende kulturminister, når den nuværende kirke- og kulturminister, Joy Mogensen, går på barsel fra den 4. oktober.

Fra den 4. oktober får det nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn en ny kasket i folketinget.

- Jeg er glad for at skulle arbejde med kultur. Jeg synes, at det er meget vigtigt. Det er jo alt det, der gør, at det bliver ekstra meget værd at leve, siger Rasmus Prehn (S).

I forbindelse med, at den nuværende kultur-og kirkeminister Joy Mogensen går på barsel, skal Rasmus Prehn fungere som kulturminister i perioden, hvor Joy Mogensen er på barsel.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad og stolt over, at statsministeren har bedt mig om at påtage opgaven her.

Rasmus Prehn, Fungerende kulturminister, Socialdemokratiet

- Jeg synes, at det er en spændende opgave, og jeg er glad og stolt over, at statsministeren har bedt mig om at påtage opgaven her, siger Rasmus Prehn (S).

Rasmus Prehn har tidligere siddet i kulturudvalget og har været højskolelærer, men ellers har han ikke megen erfaring indenfor kulturområdet, som både indbefatter idrætsliv, teater, musik og højskoler.

- Jeg synes, at jeg har et vist kendskab til det, men det er rigtig, at jeg skal have sat mig ind i en masse, men der er også en masse konkrete opgaver, som jeg tror, at jeg kan håndtere, siger Rasmus Prehn (S).

I forvejen står Rasmus Prehn i spidsen for udviklingssamarbejde i forbindelse med hans position som minister for udviklingssamarbejde, men nu får han endnu et ministerium at tage hånd om.

- Det der bliver min opgave, det bliver at være en slags parlamentarisk problemknuser i mens Joy Mogensen får styr på sin barsel, siger Rasmus Prehn (S).

Det fremgår ikke, hvor længe Joy Mogensen skal være på barsel.

Rasmus Prehn - blå bog

  • Født den 18. juni 1973 i Høje Taastrup
  • Bor i Aalborg
  • Gift og har tre børn
  • Kandidat i samfundsfag og sociologi fra Aalborg Universitet
  • Byrådsmedlem i Aalborg Kommune for Socialdemokratiet fra 2001-2005
  • Folketingsmedlem for Socialdemokratiet siden 2005
  • Tidligere bolig-, videnskabs-, forsknings-, og transportordfører for Socialdemokratiet
  • Nuværende minister for udviklingssamarbejde i den Socialdemokratiske regering