LIGE NU:

Morsø og Thisted betaler millioner for meget for indlæggelser

Siden 2014 har Morsø og Thisted kommuner betalt for meget for indlæggelser for Regionshospital Vendsyssel i Thisted - millioner de nu håber at få kompensation for.

Når en patient bliver indlagt på et af Region Nordjyllands sygehuse, bliver der skrevet en regning, som både regionen og kommunerne er med til at betale. Men for Morsø og Thisted kommuner har den regning de seneste tre år været væsentligt større, end den egentlig skulle være.

Faktisk har kommunerne betalt millioner for meget for indlæggelser på Regionshospital Vendsyssel i Thisted. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

Ifølge formand for Socialudvalget i Morsø Kommune, Henning Sørensen (V), har det kostet kommunekassen på Mors op mod tre millioner kroner - men beløbet kan være meget højere. Fejlen skyldes, at man på Regionshospital Vendsyssel har gjort beløbet op på en anden måde, end det bliver gjort i resten af Region Nordjylland.

- På regionshospitalet i Thisted har der været patienter i ambulant behandling, som også er blevet registreret som indlagt. Og det gør, at vi kommer til at betale alt for mange penge, og det vil vi ind og rode i nu, siger Henning Sørensen til LimfjordUpdate.dk.

Det betyder, at Thisted og Morsø kommuner har betalt for meget siden 2014, og derfor håber man nu på at få en kompensation, da Region Nordjylland allerede har erkendt fejlen.

- Vi tager selvfølelig de her ting til efterretning, og vi er blevet enige om i Socialudvalget i dag, at vi vil følge op på det nu. Også over for vores regionspolitikere. Vi vil se, om vi ikke i en eller anden form kan få en kompensation, når den aktivitetsbestemte medfinansiering skal fordeles igen i 2018, siger Henning Sørensen fra Morsø Kommune.