LIGE NU:

Rekordhøjt antal gæster til Kulturmødet på Mors

Kulturmødet på Mors sætter ny rekord, efter 22.000 gæster nåede forbi arrangementet til masser af samtaler, debatter og oplevelser.

På fem år er deltagerantallet på Kulturmødet på Mors gået fra 7.000 til cirka 22.000. Derved sætter Kulturmødet ny personlig rekord.

Borgere fra hele landet har lagt vejen forbi mødet, der startede i torsdag og sluttede tidligere i dag, lørdag. 

- Med den interesse, vi har oplevet i år fra hele landet, kan man godt konstatere, at Kulturmødet ikke bare er en regional begivenhed. På blot fem år har Kulturmødet manifesteret sig som Danmarks mest markante begivenhed, når det kommer til at sætte fremtidens kunst og kultur på den landsdækkende dagsorden, siger næstformand i Kulturmødets bestyrelse og regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman.

- Vi tiltrækker folk fra nær og fjern - det gælder hele kulturbranchen, men vi oplever også, at flere og flere helt almindelige danskere hopper i bilen og rejser til Nordjylland for at debattere Danmarks kulturliv. 

Hovedtemaet for årets Kulturmøde var "At lukke op" og bød på over 450 kunstneriske oplevelser, samtaler og debatter. 

- Vi morsingboer er meget stolte af at danne rammen for denne unikke begivenhed. Det er et fælles projekt, der sætter Mors på landkortet, og hele Mors støtter op. Nogle har inviteret inden for i deres private hjem, og andre har bidraget som frivillige til de mange arrangementer, siger formand for Kulturmødets bestyrelse og borgmester i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen. 

Næste kulturmøde på Mors afholdes torsdag den 23. august til lørdag d. 25. august i 2018.