Visualisering af de nye boliger. Foto: Visualisering: Klaus Peter Bak, Arkitektgruppen Limfjorden

Stor interesse for nye lejeboliger på Mors

Mange ville gerne skrives op til de nye lejeboliger, som Nykøbing Mors Andelsboligforening er i gang med at opføre. Det er første gang i næsten 20 år, at foreningen bygger nyt på Mors.

Mange interesserede borgere troppede op hos Nykøbing Mors Andelsboligforening, da der tirsdag var opskrivningen til de nye kommende boliger i Dueholm Klosterpark.

Nykøbing Mors Andelsboligforening har for nyligt påbegyndt byggeriet af ni nye lejligheder, der ligger i det centrale Nykøbing Mors alle med udsigt ud over Limfjorden.

Vi mærker, at flere og flere gerne vil bo i en lejebolig på Mors

Henrik René Christensen, formand for Nykøbing Mors Andelsboligforening

Boligerne har henholdsvis tre eller fire værelser, og koster op mod 9.250 kroner om måneden plus forbrug.

Det er første gang i næsten 20 år, at foreningen bygger nyt.

- Vi mærker, at flere og flere gerne vil bo i en lejebolig på Mors. Det gælder både tilflyttere til øen, men også seniorer, der gerne vil af med deres ejendom og bo i noget mere tidssvarende, har Henrik René Christensen, der er formand Nykøbing Mors Andelsboligforening, tidligere udtalt i forbindelse med byggeriet.

Interesse fra Mors, Salling og Thy

Tirsdag begyndte opskrivningen til de ni nye boliger, og her mødte 30 interesserede op.

- Boligerne vil først blive tilbudt de interesserede med længst medlemskab af foreningen. Alene tirsdag er der kommet yderligere ti til således, at vi nu er oppe på 30 forskellige interesserede, fortæller Peter Nicolas Pedersen fra Nykøbing Andelsboligforening.

Vi har solgt vores hus, og er klar til at flytte

Dorthe og Thorkild Græsborg, Thisted

Interessen for de nye lejligheder er således stor i forhold til udbuddet. Der kom interesserede fra både Salling, Mors og Thy.

Dorthe og Thorkild Græsborg fra Thisted var blandt dem, der ønskede at blive skrevet op til de nye boliger. Efter 46 år i Thy, vil parret gerne tilbage til Mors.

- Vi har solgt vores hus, og er klar til at flytte, fortæller de to til Morsø Folkeblad.

Det nye byggeri koster cirka 19 millioner kroner. Det er lokale håndværkere, der står for opførelsen af boligerne, der ventes at stå færdige til november.

De seks lejligheder på 114 kvadratmeter koster ifølge boligforeningen omkring 9.250 kroner om måneden plus forbrug. De tre boliger på 99 kvadratmeter koster omkring 7.500 kroner om måneden plus forbrug.